Головна Новини HI-tech технології У Торонто побудують "розумний" квартал з дерев'яними хмарочосами
commentss НОВИНИ Всі новини

У Торонто побудують "розумний" квартал з дерев'яними хмарочосами

Материнська компанія Google вклала 900 мільйонів доларів у створення "розумного" кварталу в Торонто

10 лютого 2020, 15:40 comments2197
Поділіться публікацією:
У Торонто побудують "розумний" квартал з дерев'яними хмарочосами

У материнської компанії Google, Alphabet, є плани щодо створення високотехнологічного, доступного і екологічно чистого району вздовж набережної Торонто. Головною особливістю проектування є використання дерев'яних хмарочосів.

Alphabet інвестує в розвиток 900 мільйонів доларів. У червні 2019 року, після майже двох років мозкового штурму, Sidewalk Labs (компанія, яка займається створенням "розумного" району) представила генеральний план на 1500 сторінках, який описує не тільки район з набережною площею 12 акрів, Quayside, але і район площею у 350 акрів, що складається з безлічі районів з високими технологіями. Quayside буде першим і послужить випробувальним полігоном для таких технологій, як роботи для перевезення сміття і того, що компанія називає "мережею людей на вулиці".

Компанії Sidewalk Labs і Michael Green Architecture оголосили про план "спроектувати перший у світі суцільнометалевий багатоповерховий район". Вони будуть використовувати "масовий ліс". Це будівельний матеріал, виготовлений з дерева, стисненого на заводі, і яке вважається вогнестійким.

Будівництво з дерева явно не нова ідея, але цей проект пропонує будівлі майже в два рази вищі, ніж будь-які попередні дерев'яні конструкції. Дві 18-поверхові масивні дерев'яні конструкції були недавно побудовані в Осло та Ванкувері, хоча найвища дерев'яна будівля у Ванкувері фактично має сталевий і бетонний сердечник. Будівництво великих будинків з дерева, як і раніше, має значні проблеми.

Як повідомляло видання "Коментарі", компанії Google дозволили створити "розумний" район у Торонто.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!