Японці готуються до створення цифрової ієни

Японія має намір розробляти власну криптовалюту для протидії цифровому юаню Китая

Високопоставлений депутат від правлячої Ліберально-демократичної партії Японії заявив, що країна повинна створити власну цифрову ієну протягом наступних 2-3 років.

"Чим швидше, тим краще. Ми підготуємо пропозиції для включення в керівні принципи уряду і сподіваємося, що це відбудеться через два-три роки", - заявив Козо Ямамото в понеділок агентству Reuters. Зауваження законодавця підкреслюють тиск, який Японія відчуває на тлі прогресу Китаю в області цифрової валюти.

Минулого місяця інша група японських законодавців на чолі з колишнім міністром економіки Акірой Амарі заявила, що працює над пропозицією про випуск цифрової валюти. Сьогодні Ямамото заявив, що буде працювати з Амарі, щоб змусити уряд прийняти їх пропозиції.

Японія хоче приборкати потенційний вплив майбутнього цифрового юаня Китаю. Норіхіро Накаяма, депутат правлячої партії Японії, нещодавно заявив, що цифрова валюта Китаю є "викликом існуючій глобальній системі резервних валют і гегемонії валюти". Він зауважив, що Японії знадобиться підтримка США для протидії зусиллям Китаю.

Банк Японії, центральний банк країни, почав ініціативи по дослідженню цифрових валют. Минулого місяця він об'єднав зусилля з п'ятьма іншими великими центральними банками - Банком Англії, Банком Канади, Європейським центральним банком, Sveriges Riksbank (Швеція) і Швейцарським національним банком для вивчення цифрових валют.

Як повідомляло видання "Коментарі", США задумалися над створенням цифрового долара.