Головна Новини HI-tech технології Японці готуються до створення цифрової ієни
commentss НОВИНИ Всі новини

Японці готуються до створення цифрової ієни

Японія має намір розробляти власну криптовалюту для протидії цифровому юаню Китая

10 лютого 2020, 18:41 comments2133
Поділіться публікацією:
Японці готуються до створення цифрової ієни

Високопоставлений депутат від правлячої Ліберально-демократичної партії Японії заявив, що країна повинна створити власну цифрову ієну протягом наступних 2-3 років.

"Чим швидше, тим краще. Ми підготуємо пропозиції для включення в керівні принципи уряду і сподіваємося, що це відбудеться через два-три роки", — заявив Козо Ямамото в понеділок агентству Reuters. Зауваження законодавця підкреслюють тиск, який Японія відчуває на тлі прогресу Китаю в області цифрової валюти.

Минулого місяця інша група японських законодавців на чолі з колишнім міністром економіки Акірой Амарі заявила, що працює над пропозицією про випуск цифрової валюти. Сьогодні Ямамото заявив, що буде працювати з Амарі, щоб змусити уряд прийняти їх пропозиції.

Японія хоче приборкати потенційний вплив майбутнього цифрового юаня Китаю. Норіхіро Накаяма, депутат правлячої партії Японії, нещодавно заявив, що цифрова валюта Китаю є "викликом існуючій глобальній системі резервних валют і гегемонії валюти". Він зауважив, що Японії знадобиться підтримка США для протидії зусиллям Китаю.

Банк Японії, центральний банк країни, почав ініціативи по дослідженню цифрових валют. Минулого місяця він об'єднав зусилля з п'ятьма іншими великими центральними банками — Банком Англії, Банком Канади, Європейським центральним банком, Sveriges Riksbank (Швеція) і Швейцарським національним банком для вивчення цифрових валют.

Як повідомляло видання "Коментарі", США задумалися над створенням цифрового долара.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!