Головна Новини HI-tech технології У Франції закриють найстарішу електростанцію
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції закриють найстарішу електростанцію

Франція почала процес закриття найстарішої електростанції, який буде тривати 15 років

20 лютого 2020, 13:58 comments1662
Поділіться публікацією:
У Франції закриють найстарішу електростанцію

Перебуваючи в експлуатації з 1977 року, Фессенхайм — найстаріша атомна електростанція, що працює у Франції — почне тривалий процес зупинки з першого реактора, який буде вимкнено у цю суботу.

Через майже десять років після того, як колишній президент Франсуа Олланд дав передвиборчу обіцянку закрити електростанцію, перший реактор в Ельзасі буде вимкнено о 02:30 за місцевим часом в суботу. Потім 30 червня буде відключений другий реактор. Оголошення про офіційне закриття станції, керованої державним постачальником електроенергії EDF, було опубліковано урядом у середу.

"Це перший крок у французькій енергетичній стратегії, яка спрямована на те, щоб знайти баланс між ядерною енергією та відновлювальною енергією, одночасно знижуючи викиди вуглецю, пов'язані з виробництвом електроенергії, завдяки закриттю вугільних електростанцій до 2022 року", — йдеться в офіційній заяві президентської канцелярії.

До 2035 року планується закрити ще 12 реакторів в рамках 10-річного енергетичного плану. Побудована на кордоні між Францією, Німеччиною і Швейцарією, ця станція була об'єктом критики з боку екологів протягом багатьох років, які вказували на небезпеку старіючого заводу і той факт, що регіон знаходиться на лінії розлому і схильний сейсмічної активності.

Як повідомляло видання "Коментарі", почала діяти найбільша в Східній Африці сонячна електростанція.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!