Головна Новини HI-tech технології Шведський банк тестує електронну крону
commentss НОВИНИ Всі новини

Шведський банк тестує електронну крону

Ріксбанк має намір зробити електронну крону доступною для широкої публіки

21 лютого 2020, 17:18 comments1561
Поділіться публікацією:
Шведський банк тестує електронну крону

Ріксбанк заявив, що почав тестування електронної крони, наблизивши країну до створення першої в світі цифрової валюти центрального банку (CBDC). За словами Ріксбанка, якщо електронна крона врешті-решт вийде в обіг, вона буде використовуватися для імітації повсякденних банківських операцій, таких як платежі, депозити і зняття коштів з цифрового гаманця.

"Мета проекту — показати, як електронна крона може бути використана широкою публікою. Платежі в електронній кроні будуть так само прості, як відправка тексту", — йдеться в заяві Ріксбанка.

Швеція є найменш залежною від готівкових грошей країною в світі, що робить її лакмусовим папірцем того, як центральні банки можуть реагувати на людей, що використовують менше друкованих грошей. У січні центральні банки Великої Британії, Євросоюзу, Японії, Швеції та Швейцарії об'єднали свої зусилля для оцінки можливості випуску CBDC.

CBDC є традиційними грошима, але в цифровій формі, випущеними і керованими центральним банком країни. Криптовалюти, такі як біткойни, навпаки, створюються шляхом розв'язання складних математичних задач і керуються розрізненими онлайн-спільнотами, а не централізованим органом. Різке скорочення використання готівкових грошей і конкуренція з альтернативними валютами, такими як Libra Facebook, також спонукали центральні банки по всьому світу розглянути питання про випуск своїх власних електронних валют.

Як повідомляло видання "Коментарі", США задумалися над створенням цифрового долара.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!