Головна Новини HI-tech технології ВМС США розробляють підводний човен з штучним інтелектом
commentss НОВИНИ Всі новини

ВМС США розробляють підводний човен з штучним інтелектом

Новітній американський підводний човен зможе атакувати цілі без наказу з боку людини

10 березня 2020, 17:27 comments1984
Поділіться публікацією:
ВМС США розробляють підводний човен з штучним інтелектом

ВМС США розробляють підводний човен-робот, яким керує штучний інтелект, який може нищити цілі без контролю і втручання людини. Проект знаходиться у віданні Управління військово-морських досліджень і був описаний як "автономна система підводної зброї" згідно зі звітом New Scientist.

Докладна інформація про вбивчий підводний апарат була надана в рамках бюджетної документації 2020 року, в якій також вказувалося, що ВМС США назвав цей підводний човен CLAWS. Про цей "надсекретний" проект було розкрито занадто мало деталей за винятком того факту, що він буде використовувати датчики та алгоритми для самостійного виконання складних завдань.

Очікується, що CLAWS буде встановлено на нових роботизованих підводних човнах класу Orca, які мають 12 торпедних апаратів і розробляються для ВМС компанією Boeing. Протягом наступних декількох років фірма розробить і протестує чотири надвеликих безпілотних корабля Orca (XLUUV) на базі свого автономного Echo Voyager, який може працювати в морі протягом декількох місяців одночасно.

Автономні підводні човни вже існують, і вони можуть виконувати завдання без участі людей. Однак вони не дуже "розумні" і мають обмежену функціональність. Щось більш складне, ніж просте завдання визначення місця розташування, вимагає втручання оператора-людини через віддалену лінію зв'язку. Нові підводні човни будуть мати набагато більший рівень штучного інтелекту і, отже, зможуть виконувати більш широкий спектр функцій без людини-контролера.

Як повідомляло видання "Коментарі", ВМС США розробили лазер для зарядки дронов в повітрі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!