Головна Новини HI-tech технології Банки Аргентини створять блокчейн-платформу для відстеження платежів
commentss НОВИНИ Всі новини

Банки Аргентини створять блокчейн-платформу для відстеження платежів

Банки Аргентини мають намір розвинути різнобічне використання технології блокчейн

22 квітня 2020, 17:26 comments2735
Поділіться публікацією:
Банки Аргентини створять блокчейн-платформу для відстеження платежів

Центральний банк Аргентини (BCRA) тестує нову клірингову систему з блокчейном, яку можуть використовувати деякі найбільші фінансові інститути країни. Розробник блокчейна IOV Labs заявив, що створив перевірену концепцію для дозволеної мережі блокчейнів, заснованої на RSK Smart Contract Network, спільно з центральним банком та великими комерційними банками Аргентини, включаючи Santander і BBVA.

За словами IOV, рішення націлене на прискорення платежів, підвищення їх надійності та впровадження наскрізного відстеження. "Завдяки впровадженню платформи такого типу фінансова система зможе побудувати цілісну спільну екосистему у відповідності з сучасними технологічними досягненнями і на рівні самих інноваційних фінансових систем в світі", — сказав Дієго Гутьєррес Сальдивар, генеральний директор IOV Labs.

Учасниками мережі будуть BCRA, банки, розрахункові палати та інші фінансові організації Аргентини. В даний час IOV і BCRA заявили, що нова мережа може стати основою для альтернативної клірингової системи.

Незважаючи на те, що центральний банк Аргентини був одним з перших, хто почав вивчати ефективність, створювану блокчейном, він також по-різному дивився на криптовалюти. Він ще в 2014 році опублікував заяву, в якій говорилося, що громадяни не можуть використовувати цифрові активи, такі як біткойни, як форми законного платіжного засобу. Також банк попереджав про можливі шахрайства.

Однією з цілей перевірки концепції, ініційованої BCRA, було також продемонструвати, що існують і інші життєздатні варіанти використання технології блокчейна, крім криптовалют, зокрема, з використанням інтелектуальних контрактів.

Як повідомляло видання "Коментарі", громадяни Швейцарії зможуть платити податки в біткойнах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!