Головна Новини HI-tech VR Компанія Facebook створюватиме 3D-карти світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Facebook створюватиме 3D-карти світу

За допомогою окулярів доповненої реальності Facebook можна буде опинитися у будь-якому куточку земної кулі

26 вересня 2019, 12:59 comments1923
Поділіться публікацією:








Компанія Facebook створюватиме 3D-карти світу

Facebook підтвердив, що він створює окуляри доповненої реальності, і оголосив про проект під назвою "Живі карти", яка буде створювати 3D-карти світу. На конференції розробників Oculus Connect, яка пройшла 25 вересня, керівник по доповненій і віртуальній реальності Facebook Ендрю Босворт заявив, що у компанії є "кілька" прототипів окуоярів AR. При цьому ніяких подробиць про них він не повідомив.

Проект отримав назву Live Maps. Згідно з відео, він буде створювати "багатошарові моделі світу" з використанням краудсорсингових даних, традиційних карт і відзнятого матеріалу, створеного за допомогою телефонів та окулярів доповненої реальності. Відео демонструє знайомі потенційні можливості використання — наприклад, проектування повідомлень в повітрі, ідентифікація об'єктів з мітками або навіть проектування голографічного аватара для спілкування з реальними людьми. Не зовсім зрозуміло, як Facebook буде захищати конфіденційність при зборі всіх цих даних. Зрештою, до системи Google Street View, яка також збирала дані про фізичний світ, також виникли певні юридичні питання.


Facebook просуває доповнену реальність на базі телефону за допомогою своєї системи Spark AR. Компанія також кілька разів згадувала, що вона створює окуляри AR. Минулого тижня ходили чутки, що Facebook співпрацює з виробником Ray-Ban Luxottica по одному з декількох закодованих прототипів. Конференція Oculus Connect тільки починається, тому, можливо, ми ще дізнаємося більше про Live Maps.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook надасть більше свободи для політичної агітації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!