Головна Новини HI-tech VR Віртуальна реальність допоможе ветеранам з посттравматичним розладом
commentss НОВИНИ Всі новини

Віртуальна реальність допоможе ветеранам з посттравматичним розладом

За допомогою віртуальної реальності ветерани бойових дій зможуть кинути виклик своїм страхам

1 жовтня 2019, 10:27 comments2838
Поділіться публікацією:
Віртуальна реальність допоможе ветеранам з посттравматичним розладом

Віртуальна реальність може бути використана, щоб допомогти ветеранам бойових дій, які страждають від посттравматичного стресового розладу (ПТСР), повідомляє BBC.

Пацієнтам, що беруть участь в експериментальній програмі, пропонують пройти по біговій доріжці перед екраном, на якому проектуються зображення, що відображають тип травми. Дворічне дослідження показало, що стан деяких пацієнтів може покращитися майже на 40%.

Ветеранів Метт Неві розповів, що це допомогло йому більше, ніж будь-яке інше лікування.

Метт родом з Шотландії, але зараз живе в Гауэре, Суонсі. До лав збройних сил він вступив в 2001 році у віці 16 років. Через два роки він був направлений до Іраку. На війні він був водієм і допомагав при евакуації поранених.

Він сказав: "Коли ви потрапляєте в таке середовище, бачите хлопців, які отримали тяжкі поранення, деякі з них були вбиті, це досить складно описати. Ці емоції течуть крізь вас — страх, розпач, занепокоєння", — розповів ветеран.

Рік потому Метта почали мучити спогади і нічні кошмари, а також він став сильно пити. Почалися проблеми в сім'ї.

Після довгих років боротьби з ПТСР, Метт і 41 інший ветеран взяли участь у дворічному дослідженні, проведеному Університетом Кардіффа і Радою з охорони здоров'я Університету Кардіффу і Вейла (CVUHB), в якому використовувалася віртуальна реальність для допомоги тим, хто особливо сильно страждав від ПТСР.

kKJpYGstzCbxhJFP2ddkhT5AY.jpg

Лікування, зване 3MDR, дозволяє пацієнтам ходити по біговій доріжці, в той час як зображення, які пов'язані з їх травмою, проектуються на екран. Лікування проводилося професором Джоном Біссоном з Кардіфського університету.

Він розповів: "Ми допомагаємо людям подолати уникнення. Коли йдеш до малюнку на біговій доріжці, цього дуже важко уникнути. Ми повинні позбутися уникнення, щоб допомогти людині обробити свою травматичну пам'ять".

Дві третини з тих, хто брав участь у випробуванні, в середньому поліпшили свої симптоми на 37%, і професор Біссон сказав, що наступним кроком буде розширення дослідження для інших пацієнтів з ПТСР, а не тільки для військовослужбовців.

Професор Біссон розповів, що випробування є першим у своєму роді у Великій Британії. Аналогічні випробування проводяться також в Нідерландах, Сполучених Штатах Америки та Ізраїлі.

Як повідомляло видання "Коментарі", компанія Facebook представила власний віртуальний світ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!