Головна Новини Дозвілля лайфхаки 5 простих лайфхаків, які полегшать догляд за одягом
commentss НОВИНИ Всі новини

5 простих лайфхаків, які полегшать догляд за одягом

За допомогою елементарних трюків можна привести речі в порядок

29 липня 2019, 15:35 comments6799
Поділіться публікацією:
5 простих лайфхаків, які полегшать догляд за одягом

Не знаєте, як довезти одяг у валізі, не зім'явши? Завжди хотіли дізнатися, як прасувати без праски? Або позбавитися від плям, не пожертвувавши кольором? Дізнайтеся маленькі хитрощі, які допоможуть правильно доглядати за улюбленими речами.

Як не зім'яти одяг у подорожі

Кожен знає, що привезти у відпустку речі такими, ніби ви їх тільки що погладили, практично неможливо. А коли у валізу необхідно упакувати десяток суконь, шортів і футболок, шансів, що вони будуть пристойно виглядати практично не залишається. Щоб уникнути проблеми м'ятих речей, просто скатуємо кожну річ в рулон. Це допоможе уникнути заломів, ще заощадить місце у валізі. Одяг так можна не тільки перевозити, але і зберігати в шафі.

Як погладити речі без праски

Змішайте півсклянки води з ложкою девятипроцентного оцту. Долийте ще півсклянки кондиціонера для білизни. Капніть кілька крапель ефірного масла. Перемішайте і залийте суміш у пульверизатор. Цим складом потрібно злегка змочити речі і повісити сушитися на вішалці. Як правило, на це вистачає десяти хвилин. Все — від слідів згинів і замятін не залишиться і сліду.

Як швидко освіжити речі без прання

Якщо у вас зламалася пральна машина, відключили воду або терміново потрібно вийти з дому, а чистих футболок немає, є один простий спосіб "швидкого прання". Щоб позбавити футболки і штани від неприємного запаху поту, досить покласти їх на годину в поліетиленовому пакеті в морозильну камеру. Мороз вб'є велику частину бактерій, через які речі виділяють неприємний аромат.

Як позбутися від плям, не втративши колір

Крім порошку при пранні додайте півсклянки девятипроцентного оцту. Він захистить одяг від вицвітання, тьмяності і, при цьому, з легкістю видалить складні плями. При пранні з оцтом рекомендується встановити на пральній машинці режим додаткового полоскання. Вручну прати таким способом рекомендується тільки в рукавичках.

Як позбутися від катишків

Для зняття катишків давно придумана спеціальна машинка. Але, якщо її немає під рукою, можна використовувати одноразові станки для гоління або верстати зі змінними лезами, які напевно ще припадають пилом без діла у багатьох в коморах. З їх допомогою можна зрізати утворилися катишки. Потрібно просто під невеликим кутом провести по одязі, ніби ви голитеся. І з такою ж ретельністю.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, як правильно організувати простір в шафі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!