Як покращити успішність дітей: названо простий спосіб

Учнів розділили на чотири групи

Американські дослідники з Пенсильванського університету (США) вирішили простежити за зв'язком між денним сном і станом дитини, фізичним і психологічним, і помітили, що діти, які спали вдень, мали більш високі показники.

У цьому дослідженні взяли участь 3819 школярів, але до кінця експерименту дійшли 2928 дітей. Їх вік коливався від 10 до 12 років.

Учнів розділили на чотири групи: у першій діти не спали вдень, у другій спали від одного до двох разів на тиждень, у третій — від трьох до чотирьох, у четвертій — від п'яти до семи разів.

Тривалість сну становить від одного до півтора годин. Спостереження проводилися протягом двох років. Варто також зазначити, що в Китаї денний сон в початковій і середній школі – норма.

Для контролю результатів автори вибрали декілька показників. Вони стежили за тим, скільки дитина спить вдень і вночі. Також відстежувалися фізичні показники, такі як індекс маси тіла (ІМТ) і рівень глюкози.

Дослідники запитували дітей про їх рівні щастя. А вчителі давали дані експертів про успішність кожного учня. Всі ці показники порівнювали з іншими даними.

Результати експерименту показали, що денний сон асоціювався з вищим рівнем щастя, самоконтролю і успішності.

Так, діти, які спали три рази в тиждень і більше, до другого року експерименту підвищили оцінки на 7,6%. При цьому значних змін в індексі маси тіла не сталося.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що робити у випадку, якщо ваша дитина відстає у навчанні.