Головна Новини Дозвілля діти Як розвинути логічне мислення у дитини
commentss НОВИНИ Всі новини

Як розвинути логічне мислення у дитини

Усім батькам хочеться бачити свою дитину розумною і успішною

6 вересня 2019, 15:15 comments4916
Поділіться публікацією:
Як розвинути логічне мислення у дитини

Цікаво і ефективно можна займатися розвитком логіки і мислення з дитиною вдома. І для цього не обов'язково бути педагогом або володіти якимись спеціальними знаннями. Фахівці рекомендують чергувати типи ігор, щоб тренувати різні види мислення.

Усні ігри

Ігри зі словами — дуже простий і доступний спосіб розвивати у дитини логічне мислення, розширити кругозір і, звичайно ж, збільшити словниковий запас. Вибирайте ігри, які вчать виділяти аналогію, узагальнювати, розподіляти предмети та явища за групами, проводити логічні зв'язки (грайте в асоціації, придумуйте нові кінцівки для відомих казок, складайте історії, вірші разом).

Дивись-бери-пиши-малюй

Діти в своїй більшості — візуали, тому їм подобаються ігри з картинками, образами. Заняття з використанням карток, паперу і ручки стимулюють розвиток образно-логічного мислення (вирішуйте головоломки з сірниками, складайте розповіді по картинках, розгадуйте ребуси).

Настільні ігри

Барвисті набори з малюнками, фігурками, зрозумілими правилами приваблюють і дітей, і дорослих. Шашки, шахи, морський бій, доміно — перевірені часом класичні ігри, які завжди будуть актуальними і підходять для сімейного відпочинку.

Загадки і головоломки

Це відмінний спосіб потренувати нешаблонне мислення і логіку разом з дітьми. Самий зрозумілий всім вигляд головоломок — усні, які передавалися з покоління в покоління і дійшли до наших днів. Можна знайти і авторські збірники головоломок, наприклад, від письменника Льюїса Керролла.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які речі батьки не повинні робити за своїх дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!