Головна Новини Дозвілля діти Дітям до чотирнадцяти років заборонять їздити на електросамокатах
commentss НОВИНИ Всі новини

Дітям до чотирнадцяти років заборонять їздити на електросамокатах

Пересування дітей на електросамокатах буде обмежено

9 вересня 2019, 22:05 comments2031
Поділіться публікацією:
Дітям до чотирнадцяти років заборонять їздити на електросамокатах

Переміщатися на електроскутері до 14 років, ймовірно, буде заборонено. Міністерство повідомлення та експерти з Ради з безпеки дорожнього руху домовилися про зміни в нормативних актах, повідомляє LETA.

Голова Управління з безпеки дорожнього руху Держполіції Нормунд Крапсис розповів, що вже в цьому році розпочато точний облік пригод з самокати. І якщо в минулому році їх було лише 6, то в цьому лише за серпень набралося 21.

За його словами, люди сприймають цей засіб пересування як розвагу і вважають, що можна їздити на электросамоках п'яними або під дією наркотичних речовин.

В ході обговорення експерти зійшлися на думці, що електроскутери потрібно заборонити дітям до 14 або, можливо, до 12 років (якщо під наглядом батьків).

Глава відділу кваліфікації CSDD Юріс Тетерис зазначив, що, на відміну від велосипеда, на самокаті не можна показати поворот однією рукою за кермо завжди потрібно триматися двома. Крім того, набагато складніше озирнутися назад. Він пропонує зробити місцем для самокатів велодоріжку, а на тротуарі дозволити пересуватися тільки з невеликою швидкістю. На проїжджу частину, на його думку, людина на самокаті повинна виїжджати тільки у вигляді виключення, і рухатися в цьому випадку тільки по правому краю. Експерти погодилися з його думкою і постановили, що потрібна дискусія про те, де саме буде дозволено рух самокатів по автодорозі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що південнокорейська автомобілебудівна компанія Hyundai представила прототип власного електросамоката.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.leta.lv
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!