Головна Новини Дозвілля діти Що робити, якщо дитина боїться темряви і монстрів
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити, якщо дитина боїться темряви і монстрів

Страх темряви проявляється приблизно у віці чотирьох років

7 жовтня 2019, 15:50 comments5187
Поділіться публікацією:
Що робити, якщо дитина боїться темряви і монстрів

Дитячі страхи — це нормальний процес дорослішання, головне, вчасно допомогти малюку з ними впоратися.

Дуже часто батьки не надають належного значення дитячим страхам, тому вони негативно впливають на сон і загальне самопочуття малюка. Проблему ігнорувати не варто, спробуйте з'ясувати причини страху і знайти оптимальний спосіб їх вирішення. В цьому вам можуть допомогти наші поради:

Страх треба конкретизувати. Попросіть дитину намалювати чи виліпити з пластиліну монстра, якого він боїться в темряві. Коли образ буде готовий, ви разом з малюком можете його підправити, а саме додати безглузді та яскраві деталі. Тим самим показати, як швидко страшне чудовисько можна перетворити в миле та смішне.

Купіть нічник. Підберіть красивий, яскравий нічник для дитини, це значно допоможе знизити гостроту проблеми. З допомогою нічника дитина зможе контролювати обстановку в кімнаті, і страх перед темрявою зникне.

Не викликайте стресів.  Головне для дитини-це спокійна психологічна обстановка в будинку, тому постарайтеся менше на нього кричати і карати за пустощі. Гарний настрій і активність допоможуть дитині відволіктися і забути про страхи.

Герої казок. Якщо ваша дитина боїться негативних героїв з казок або мультфільмів, розкажіть їй про позитивних персонажів, які завжди зможуть її захистити. Можна купити дитині нову іграшку-друга, з яким вона зможе засинати і відчувати себе в безпеці.

Якщо впоратися з нічними страхами самостійно не виходить, краще всього звернутися до фахівця, який швидко оцінить психологічний стан дитини і підбере потрібну терапію для позбавлення від страху.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим зайняти дитину вдома.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!