Головна Новини Дозвілля діти Чому дорослим варто повчитися у дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому дорослим варто повчитися у дітей

Виховання дітей — процес обопільний і дуже захоплюючий

8 жовтня 2019, 17:45 comments7310
Поділіться публікацією:
Чому дорослим варто повчитися у дітей

Ми, дорослі, постійно чогось вчимо дітей, при цьому не помічаємо, що самі можемо багато чому навчитися у них самих. Здавалося б, чому малюки можуть навчити дорослих з певним життєвим досвідом? Виявляється, можуть.

Чесність

Маленькі діти — найщиріші люди в світі. Вони ще не розуміють, в яких моментах варто промовчати, які слова і кому краще не говорити. Часом від них можна почути такі дотепні та смішні речі, до яких додумається не кожен дорослий. Чесність – одна із якостей, яка високо цінується в світі, і треба бути чесними не тільки з оточуючими людьми, але і з самим собою. Дорослі ж, при спілкуванні з людьми іноді одягають маску і намагаються стати кимось іншим. Виражені думки залежать від того, з ким іде розмова, в якій обстановці і чого цим спілкуванням хочеться досягти. У всьому цьому людина втрачаєте справжнє "я", і в кінцевому підсумку така поведінка приносить більше шкоди, ніж користі.

Прояв емоцій

Почуття радості й щастя цілком природні для дитини, тому що вона насолоджується кожним моментом. З часом радість видозмінюється, але ми часто дивуємося щирій реакції малюка на різні подарунки, події та сюрпризи. Для дітей матеріальна цінність речі не має великого значення, більше того, дитина може насолоджуватися фактом навіть чиєїсь присутності. Діти не приховують своєї радості, вони абсолютно відкриті та завжди бажають поділитися своїми емоціями з оточуючими. Дорослі ведуть себе більш стримано, вони не вміють так радіти життєвим дрібницям і ситуаціям, за які варто подякувати.

Прагнення до чогось нового

Ще одна річ, якої можна навчитися у дітей – прагнення пізнавати світ. Дитина не тільки затятий спостерігач, але і активний дослідник, який своїми питаннями може загнати батьків у глухий кут. Діти володіють безцінним якістю — вони не бояться невдачі, коли приступають до чогось нового, тому нічого не бояться пробувати. Але не всі дорослі мають таку наполегливість і тягу до знань, страх перед помилкою або невірним рішенням змушує їх відступати назад в будь-яких ситуаціях.

Відкритість у спілкуванні з людьми

Діти можуть однаково добре спілкуватися з однолітками, і з тими, хто молодше їх, і з дорослими, при цьому не обов'язково зі своїми батьками і родичами. У більшості дорослих є жорсткі шаблони і розмежування за віком, статтю, соціальним положенням. Найчастіше до малознайомих людей виникає настороженість, недовіра, якийсь страх, які блокують легкість у спілкуванні та не дозволяють заводити нових знайомств.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які речі батькам не варто робити за дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!