Головна Новини Дозвілля діти Чим зайняти дитину в дорозі: корисні ігри та розваги
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим зайняти дитину в дорозі: корисні ігри та розваги

Час в дорозі можна провести з користю

16 жовтня 2019, 19:00 comments2216
Поділіться публікацією:
Чим зайняти дитину в дорозі: корисні ігри та розваги

Подорож з дітьми вимагає особливої підготовки. Багатокілометрові поїздки на автомобілі або ж багатогодинні перельоти є випробуванням на витривалість для дітей, а також екзаменом на терпіння для батьків. Як зробити так, щоб дорога пройшла весело і легко?

Книги. Для дитини 2-4 років можна взяти яскраві ілюстровані книги (наприклад, з тваринами), нехай вона у голос називає, яку тварину зображено на картинці, які звуки вона видає, де живе і чим живиться. Це допоможе не тільки зайняти час в дорозі, а й розвивати пам'ять, мислення, отримати нові знання про навколишній світ.

Гаджети. Батьки прекрасно знають про те, як смартфони та планшети впливають на дитину. Можна на дорогу завантажити декілька цікавих і улюблених мультфільмів, це допоможе малюку розслабитися і не нудьгувати. Якщо вдома діють певні обмеження, пов'язані з часом, проведеним перед екраном (що правильно), то можна зробити невелике виключення під час поїздки.

Аудіокниги. Під час подорожі не завжди зручно і корисно читати, тому можна взяти для дитини аудіокнигу, заздалегідь закачати туди кілька казок чи оповідань, а також навчальні програми. Нехай малюк вчиться рахувати, вивчає англійські букви.

Набір для творчості. Діти дуже люблять малювати, розфарбовувати різні малюнки, тому варто взяти в дорогу блокнот, олівці та інші інструменти для творчості, які легко помістяться в рюкзаку дитини.

Іграшки. Не варто набирати в дорогу цілу гору м'яких іграшок і ляльок, треба взяти лише 2-3 не великі іграшки, з якими дитина любить проводити час. Вони зможуть надовго зайняти її та заспокоїти, потрібно також взяти іграшку, з якою дитина любить засинати.

Також, скоротати час у дорозі допоможуть усні ігри, які принесуть задоволення всій сім'ї. Ось найпопулярніші з них:

"Одна буква – багато слів". Нехай дитина вибере будь-яку букву з алфавіту і всі члени сім'ї по черзі будуть говорити слова, які на неї починаються. Однак, в грі є умова – слова мають стосуватися певної тематики. Наприклад, необхідно називати слова на букву "р", які знаходяться у вас в будинку.

"Що поміститься в банку". Це одна з найпопулярніших ігор в дорозі, щоб зарядитися позитивними емоціями. Необхідно називати слова на певну букву, які помістяться в трилітрову банку. Програє той, у кого закінчилася фантазія на нове слово.

"Буквоїд". Батькам варто назвати просте слово на певну букву, а дитині потрібно придумати до нього словосполучення або речення. Наприклад, слово "мама", малюк може придумати продовження "мама миє миску". Така гра розвиває фантазію й стимулює гнучкість розуму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим зайняти дитину вдома, поки мама зайнята.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!