Головна Новини Дозвілля діти ТОП-5 речей, які категорично не можна робити при дітях
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 речей, які категорично не можна робити при дітях

Мало завести дитину, її ще треба виховувати

21 жовтня 2019, 19:25 comments3426
Поділіться публікацією:
ТОП-5 речей, які категорично не можна робити при дітях

Батьки — перші вчителі дітей. Підростаючи, дитина дивиться на свого батька та матір, та переймає від них поведінку, манери і спосіб життя. Тому батьки повинні не просто розповідати дітям, як жити, а показувати це на своєму прикладі. Які речі категорично не варто робити при дитині?

Ігнорувати правила безпеки

З дитячого віку батьки вчать дітей дотримуватися правил безпеки: не виходити на проїзну частину, не перебігати дорогу на червоне світло, не залишати включені електроприлади. Але всі ці правила повинна дотримуватися не тільки дитина, а й дорослий. Якщо мама з дитиною переходить дорогу в недозволеному місці, то треба готуватися до того, що наступного разу малюк може вчинити так само.

Брехати

Всі батьки хочуть, щоб дитина нічого не приховувала від них і говорила правду, тому з дитинства привчають до того, що обман – це погано. Однак у деяких ситуаціях батьки самі нехтують цим правилом, і в присутності дитини обманюють колег/подруг, щоб не виходити на роботу або, щоб не йти в гості. Принцип "брехня во спасіння" не зрозумілий малюкові і викликає у нього багато протиріч. Дивлячись на таку поведінку батьків, він може зрозуміти, що брехати цілком нормально, особливо якщо тобі це вигідно.

Захоплюватися шкідливими звичками

Батьки привчають дитину до здорового способу життя, а самі при будь-якій можливості вживаю алкоголь і палять. З часом у дитини з'явиться інтерес до таких занять, і вона стане наслідувати батьків і їх манеру поведінки, що негативно позначиться на здоров'ї та її розвитку.

Постійно використовувати гаджети

На сьогоднішній день у дітей велика залежність від сучасних технологій і цю любов до них прищеплюють саме батьки. Дитина цілими днями може сидіти, дивитися мультфільми, грати у відеоігри, навіть не помічаючи, що діється навколо. Таку поведінку вона спостерігає у батьків, які прийшовши з роботи, не випускають з рук телефон.

Сваритися

Сімейні сварки – це велика психологічна травма для дитини, особливо якщо вони регулярні. Діти дуже чутливі, тому приховувати від них емоційну напругу в будинку дуже важко. З батьками дитина відчуває себе в комфорті та безпеці, а коли найближчі люди сваряться, дитина відчуває тривогу і страх.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які речі не варто робити батькам замість дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!