Вчені визначили найкращий вік для батьківства

Названо ідеальний вік для того, щоб завести дитину

У кожній сім'ї рано чи пізно настає момент, коли пора подумати про поповнення в сім'ї. Багато батьків намагаються ретельно все спланувати, включаючи і свій вік. Вчені провели безліч досліджень і визначили вік, який оптимальний для жінок і чоловіків, щоб зачати дитину.

Фахівці з'ясували, що для жінок найбільш оптимальним віком для народження першої дитини вважається 20-27 років. Але враховуючи те, що сучасна медицина зробила крок далеко вперед, тепер мамою можна стати і в більш старшому віці – 35-40 років.

Нещодавно британські вчені визначили і оптимальний вік для чоловіка. Виявляється, що представники сильної статі повністю готові до батьківства в 30-40 років, саме в такому віці вони готові взяти на себе повну відповідальність за сім'ю, так як в соціальному плані досягли певного рівня і фізичні показники їх здоров'я залишаються в нормі.

При цьому, фахівці не радять парам довго затягувати з поповненням у родині, адже після 40-річного віку з'являються певні труднощі і ризики із зачаттям малюка.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який ідеальний вік для вступу в шлюб.