Головна Новини Дозвілля діти Який метод краще мотивує дітей до навчання
commentss НОВИНИ Всі новини

Який метод краще мотивує дітей до навчання

Такий метод надихає школярів працювати над собою

5 лютого 2020, 17:00 comments1693
Поділіться публікацією:
Який метод краще мотивує дітей до навчання

Американські психологи стверджують, що мотивувати дітей до навчання найкраще за допомогою похвали, а не покарань. Про це повідомляє видання Educational Psychology.

Фахівці провели масштабне дослідження, участь в якому взяли понад 2 тисячі учнів у віці від 6 до 12 років. У деяких школах вчителі застосовували новий метод навчання — дітям розповідали про соціальні навички, якими вони повинні користуватися в школі і винагороджували, якщо вони ними керувалися. А в інших школах вчителі дотримувалися звичайних методів виховання. Психологи тривалий час спостерігали за поведінкою дітей і прийшли до висновку, що похвала мотивує дітей набагато ефективніше, ніж покарання.

Діти, яких часто хвалили, більше уваги приділяли вивченню предмета і були більш сконцентровані на своїх завданнях. Крім цього, вони швидше йшли на контакт з вчителем і вели себе активно на уроках.

Психологи стверджують, що похвала — це форма зв'язку, якої діти дуже потребують. Такий метод надихає школярів працювати над собою і досягати висот у навчальному процесі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як бути більш уважними до дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!