Головна Новини Дозвілля діти Як навчити дитину ділитися: кілька порад батькам
commentss НОВИНИ Всі новини

Як навчити дитину ділитися: кілька порад батькам

Дітям важко ділитися, особливо маленьким

14 лютого 2020, 11:00 comments1359
Поділіться публікацією:
Як навчити дитину ділитися: кілька порад батькам

Дитяча жадібність дуже швидко піддається корекції, якщо батьки будуть грамотно підходити до вирішення питання. Дорослі можуть використовувати кілька прийомів, які допоможуть дитині стати більш товариською, доброзичливою і навчать його ділитися.

- Власний приклад. Враховуючи те, що діти дуже запам'ятовують слова і поведінку дорослих, важливо показати на своєму прикладі, як потрібно ділиться з оточуючими людьми. Можна купити шоколадку і попросити дитину поділити між усіма порівну, щоб нікого не образити і не обділити.

- Похвала. Діти краще всього реагують на позитивну реакцію, на заохочення з боку батьків за те, що вони прийняли правильне рішення і самі поділилися з іншими дітьми іграшками або солодощами. Такі моменти дитина буде краще запам'ятовувати, і буде намагатися частіше догодити батькам.

- Передбачливість. Якщо ви збираєтеся з дитиною в гості, то бажано взяти  кілька улюблених іграшок, адже якщо її зацікавлять чужі речі, вона зможе їх взяти, щоб погратися, а натомість запропонує свої.

Можливо, до вас збираються прийди гості з дитиною, для цього потрібно підготувати безліч різноманітних іграшок, щоб у малюків був вибір і не виникало конфліктних ситуацій.

- Право вибору. Ви можете запропонувати дитині поділитися своєю іграшкою, але нехай вона сама вирішує, як вчинити. Можете розповісти, що це йвчинок буде правильним, але віддавати комусь його особисту річ ніхто не змушує. Дитина повинна відчувати вашу підтримку в будь-якій ситуації.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, чим зайняти дитину вдома.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!