Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Багато хто помилково вважає, що найбруднішим місцем у квартирі є унітаз, тому ретельно миють його спеціальними засобами, використовують паперові покриття. Проте, фахівці стверджують, що в будинку є куди більш забруднені куточки.
Мікробіолог і доктор філософії університету арізони Чарльз Герба розповів, що підтримувати чистоту необхідно у всьому будинку, а особливо на кухні. Справа в тому, що найбрудніше місце в квартирі, де зосереджена найбільша кількість хвороботворних бактерій – це раковина.
В неї потрапляють залишки їжі, які створюють ідеальне середовище для розмноження мікробів. Дослідники стверджують, що близько 45% всіх кухонних раковин заражені бактеріями кишкової палички.
Поряд з раковиною можуть знаходитись продукти, посуд, кухонна дошка, на якій осідають шкідливі мікроорганізми, а потім потрапляють в наш організм, провокуючи харчове отруєння.
Щоб не допустити розмноження бактерій на кухні, мікробіолог радять ретельно чистити раковину і обробні дошки хлоркою. Можна придбати засіб, до складу якого входить суміш, а можна приготувати і самому — змішайте 1 ст. ложку хлорки з 3,8 л води.
Таким розчином краще мити і підлогу на кухні, досить одного разу на місяць, зате ефективність гарантована. Ручки крана і дверці холодильника також бажано часто протирати хлоркою, щоб на них не осідали бактерії.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти не слід мити перед приготуванням.
Новини партнерів
Новини