Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Оприлюднено список найкращих фільмів XXI століття
commentss НОВИНИ Всі новини

Оприлюднено список найкращих фільмів XXI століття

Британське видання The Guardian склало список найрейтинговіших фільмів сьогодення

19 вересня 2019, 23:50 comments3162
Поділіться публікацією:
























































Оприлюднено список найкращих фільмів XXI століття

Редакція газети The Guardian склала спільно з кінокритиками рейтинг фільмів, які потрапили до світового кінематографу. 

Перше місце у рейтингу посів культовий фільм Пола Томаса Андерсона "Нафта". У головній ролі — Даніель Дей-Льюїс, який отримав "Оскар" за кращу чоловічу роль у стрічці.

На другому місці – стрічка "12 років рабства" 2013 року. Це епічна історична кінодрама режисера Стіва Маккуїна за сценарієм Джона Рідлі.  Екранізація однойменної автобіографії Соломона Нортапа. Фільм розповідає про володорювання духу, розказаний яскравою, жорсткою мовою і наповнений цілою плеядою виразних, талановитих акторів


Фільм "Юність" Річарда Лінклейтера, який він знімав впродовж 12 років, посів третє місце. Стрічка 2014 року розповідає про життя американського хлопця у період від 6 років до 18 років. У центрі сюжету картини — життя хлопчика Мейсона. Його та сестру Саманту мама Олівія виховує сама, без чоловіка. У картині зображається, як поступово, починаючи від шести років, рік за роком, Мейсон дорослішає, спостерігає за змінами у собі та оточуючих.Фільм отримав високу оцінку критиків та глядачів, на сайті Rotten Tomatoes його рейтинг склав 99%. Також картина здобула низку нагород і номінацій міжнародних кінопремій та фестивалів.

На четвертому місці фільм "Опинись у моїй шкірі" — науково-фантастична драма режисера Джонатана Глейзера, що вийшла у 2013 році. Сценарій фільму написаний на основі однойменного роману Мішеля Фейбера. Головну роль у стрічці отримала голлівудська акторка Скарлетт Йоганссон.

П'яте місце у рейтингу посідає "Любовний настрій" Вонга Карвая. З 2000 року стрічка була визнана як одна з найвищих досягнень світового кіномистецтва останніх десятиліть та одна з найвеличніших кінофільмів XXI століття за версією BBC.

6. Психологічний трилер Міхаеля Ганеке "Приховане" знятий за його ж сценарієм.

7. Чарлі Кауфман "Синекдоха, Нью-Йорк" — це стрічка про театрального режисера Кейдане Котарді, життя якого підпорядкована творчості, розумовим дослідженням, жінкам і алкоголю.  В один прекрасний день, режисер вирішує створити що-небудь дійсно варте.  Він пише нову п'єсу і для її постановки збирається звести копію Нью-Йорка в натуральному розмірі ...

Як і всі фільми за сценарієм Кауфмана, "Синекдоха, Нью-Йорк" — це задумлива, інтелектуальна драма, з елементами комедії, з нетривіальним глуздом і посилом глядачам.

8. Американський драматичний фільм "Місячне сяйво" Баррі Дженкінса. У фільмі йдеться про життя афроамериканця Шайрона з Майамі, охоплюючи три періоди його життя: дитинство, юність і дорослі роки. Головний герой фільму стикається з безліччю проблем, проходить через усвідомлення своєї гомосексуальності і шукає своє місце в світі.

9. "Зама"Лукресії Мартеля. Сценарій заснований на однойменному романі 1956 року Антоніо Ді Бенедетто. Сюжет фільму розповідає про Коррехідора Дієго де Заму який знаходиться у віддаленій південно-американської колонії Іспанської імперії 18-го століття в очікуванні кращого призначення.

10. "Команда Америка: Світова поліція" — повнометражний ляльковий мультфільм в жанрі комедійного бойовика, знятий і спродюсований авторами серіалу "Саус-Парк" Треєм Паркером і Меттом Стоуном спільно зі Скоттом Рудіна за сценарієм Паркера, Стоуна і Пем Бреді.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", відомий двійник Джека Горобця затонув в Атлантичному океані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!