Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Названо найкращі фільми десятиліття за версією Time
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найкращі фільми десятиліття за версією Time

Журнал Time опублікував рейтинг кращих фільмів десятиліття

18 листопада 2019, 17:00 comments9556
Поділіться публікацією:
Названо найкращі фільми десятиліття за версією Time

Американський щотижневий журнал Time назвав ТОП-10 фільмів десятиліття, які були зняті в період з 2010 по 2018 рік.

Рейтинг фільмів склала відомий кінокритик Стефані Захарек, яка вирішила проігнорувати гучні релізи та зосередити увагу глядачів на кінокартинах, які вражають сюжетом і залишаються надовго в пам'яті.

Лідером рейтингу став художній фільм "Десь", режисером якого виступила американська актриса і кінопродюсер Софія Коппола. Сюжет фільму розкриває взаємовідносини дочки і батька, і деякі сцени є автобіографічними. Фільм позитивно оцінили кінокритики, а в 2010 році стрічка отримала нагороду "Золотий лев".

На другому місці опинився документальний фільм "Печера забутих снів" режисера Вернера Херцога. У фільмі розповідається про французьку печеру, де був виявлений найдавніший наскальний живопис.

У трійку лідерів також увійшла кінострічка "Меланхолія", що зібрала в світовому прокаті 15 млн доларів. Головна ідея фільму — показати глядачам поведінку та психологічний стан людей, які чекають апокаліпсису.

На четвертому місці опинилася мелодрама "Перед північчю", яка є продовженням попередніх двох фільмів "Перед світанком" і "Перед заходом сонця". Сюжет стрічки розповідає, які зміни відбулися в житті головних героїв.

П'яте місце в рейтингу дісталося кінокартині "Фенікс", прем'єра якої відбулася в 2014 році і зібрала в США понад 3 млн доларів. Це фільм-адаптація роману французького письменника Монтеле "Відродження з попелу".

"Джон Вік" у головній ролі з голлівудським актором Кіану Рівзом посів шосте місце в рейтингу кращих фільмів десятиліття за версією Time. Сюжет розповідає історію про найманого вбивцю, який кинув свою діяльність заради сім'ї, але життєві обставини змусили його повернутися до колишнього життя, щоб помститися одному злочинцю.

На восьмому місці в рейтингу опинилася кінострічка "Сельма", заснована на реальних подіях. Цей історичний фільм показує важливість права голосу темношкірого населення.

Дев'яте місце посіла драма "Місячне світло", яка розповідає глядачам про три періоди життя афроамериканця Шайрона, який шукає своє місце в житті.

І замикає ТОП-10 фільмів десятиліття пригодницька драма "Загублене місто Z", яка вийшла в 2016 році. Цей фільм також заснований на реальних подіях і розповідає про британського дослідника, який після тривалих пошуків знаходить докази раніше незнаної цивілізації.

Кінокритик Стефані Захарек каже, що цей рейтинг фільмів суб'єктивний і всі вони далекі від ідеалу, але все-таки чіпляють увагу глядачів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що режисер Квентін Тарантіно назвав свій улюблений фільм цього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!