Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Як правильно розігріти м'язи перед тренуванням
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно розігріти м'язи перед тренуванням

Розминка є однією з найважливіших складових будь-якої тренування

13 вересня 2019, 14:32 comments7229
Поділіться публікацією:
Як правильно розігріти м'язи перед тренуванням

Багато хто з нас свідомо нехтують розминкою перед тренуванням, обмежившись символічними помахами рук і кількома стрибками або присіданнями. Що потім призводить до травм. Іноді досить серйозних.

Тому сьогодні ми поговоримо про те, наскільки важлива розминка і як її робити правильно.

Розминка м'язів до тренування або як частина самого тренування дуже важлива при виконанні фізичних вправ. Більше того, зі слів експертів правильна розтяжка м'язів здатна поліпшити поставу і гнучкість м'язів у чоловіків. Ось кілька порад, які вам знадобляться при виконанні розтяжки.

- Якщо ви виконаєте розминку (розігрів м'язів перед розтяжкою), то це дозволить краще розтягувати ваші зв'язки, сухожилля і м'язи. Ходьба або виконання базових вправ від 7 до 10 хвилин зможуть добре розігріти тіло. Однією з найбільших помилок, які роблять чоловіки при розтяжці, це спроби розтягувати холодні м'язи. Подібне може призвести до сумних наслідків у вигляді травм.

- Розтяжка найбільш ефективна, коли ви затримуєте зусилля як мінімум протягом 15-20 секунд. Тут працює правило: чим довше, тим краще.

hv6Vv9Xe65bIQ8a6qxR0Gkqe6.jpg

- Не треба розтягувати сильніше, якщо ви не впевнені, що ваше тіло дозволить вам це зробити. Людському тілу потрібно досить багато часу, щоб стати більш гнучким. В іншому випадку процедура вашої розтяжки може закінчитися травмою.

- Невеликий опір м'язів при розтяжці – це хороший знак. Це означає, що ви все робите правильно. Якщо ж ви почали відчувати нестерпний біль або дискомфорт у вигляді печіння, то негайно припиніть ваші заняття. Можливо, ви неправильно здійснюєте процедуру розтяжки.

- Зробіть певне зусилля і затримайтеся в такому положенні, витримуючи розтяжку. Багато чоловіків замість цього починають коливатися і періодично рухаються. А це навпаки скорочує ваші м'язи замість їх подовження.

- Нормальне дихання дуже важливо при розтяжці. Вам слід уникати тривалої затримки дихання.

LdqJJ-NBwwxSEVjWz13rmCkcz.jpg

- Переконайтеся, що ваш розум вільний від сторонніх думок. Адже стрес буде обмежувати ваші рухи, не дозволяючи м'язам ефективно розтягуватися. А це в свою чергу не дасть зробити ваше тіло таким гнучким, яким би вам цього хотілося.

- Пам'ятайте, що різні люди мають різну здатність до розтягування м'язів. І цілком можливо, що методика, що спрацювала для однієї людини, іншій не принесе позитивного результату. Тому, не намагайтеся копіювати когось іншого, постійно намагаючись побороти власне тіло. Зі своїм тілом потрібно не боротися, а прислухатися до нього.

Якщо ви тільки починаєте займатися розтяжкою м'язів, то починайте з найбільш простих рухів. Дозвольте вашому тілу звикнути до нового для нього руху, а вже потім переходите до більш складних технік розтяжки.

Також видання "Коментарі" розповість, як правильно підготуватися до зимових пробіжок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!