Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Алкоголізм: основні ознаки, за якими можна розпізнати хворобу
commentss НОВИНИ Всі новини

Алкоголізм: основні ознаки, за якими можна розпізнати хворобу

Згідно зі статистикою, сьогодні від алкоголізму страждає кожна десята людина, але кожен, хто готовий боротися з цією хворобою, може отримати кваліфіковану допомогу

23 вересня 2019, 13:13 comments3881
Поділіться публікацією:
Алкоголізм: основні ознаки, за якими можна розпізнати хворобу

Алкоголізм – одна з найстрашніших проблем сучасності. Ось тільки люди часто цього не усвідомлюють. Справа в тому, що випивка для сучасної людини – невід'ємна частина будь-якого свята, відпочинку. В останні десятиліття ми постійно бачимо рекламу, яка не забуває нагадувати про те, що відпочити з друзями або провести час після важкого робочого дня просто неможливо без пари пляшок пива. А на вихідних взагалі можна випити щось міцніше.

І все це призводить до того, що люди починають пити ще в підлітковому віці. Сьогодні випиває 88 відсотків хлопців і 93 відсотки дівчат. Жіночий алкоголізм стає величезною проблемою, про яку багато хто навіть не підозрюють. Дівчата, яким дуже соромно за те, що вони п'ють, вміло це приховують. Проблема стає помітною лише тоді, коли алкоголізм доходить до третьої стадії і починається деградація особистості. А в такій ситуації допомогти хворій людині набагато складніше.

Зараз від алкоголізму страждає кожна десята людина. Це дійсно жахлива статистика. Крім того, багато аварій, пожеж, травм відбуваються саме через алкогольне сп'яніння. Через так званий "перепой" щорічно помирають тисячі людей. Тому дуже важливо знати симптоми алкоголізму, адже саме за ними можна визначити, що у близької людини є проблеми і вчасно вжити заходів.

Як розпізнати алкоголіка

Часом здається, що визначити алкоголізм на ранніх стадіях не так вже просто. Насправді, важливо знати основні моменти. І, помітивши подібні прояви в поведінці, звернутися до фахівця. Він допоможе зрозуміти, чи дійсно людина хвора.

Одною з головних ознак алкоголізму є частота вживання спиртних напоїв. Якщо людина вживає алкоголь частіше двох разів на тиждень, на це варто звернути увагу.

Також велике значення має те, як людина ставиться до алкоголю. Якщо від думки, що скоро буде застілля і там можна буде випити, людина починає радіти, у нього піднімається настрій, з'являється блиск в очах – це теж не дуже добра ознака.

Також алкоголіки рідко закушують, у них пропадає відторгнення алкоголю організмом. Тобто, вони можуть випивати великі дози, при цьому не відчувати бажання поїсти. А на ранок їх починає мучити сильне похмілля, яке може проявлятися через тривожність, апатію, нудоту, тремор, підвищену пітливість.

І остання, найважливіша ознака – синдром відміни. Коли з якихось причин людина перестає вживати, у нього починається тремор, стан різко погіршується, можуть спостерігатися параноїдальні стани. Він стає злим і агресивним.

Клініка доктора Кадирова проводить лікування алкоголізму в Києві. Тому якщо у ваших близьких є ознаки алкоголізму – звертайтеся і отримуйте кваліфіковану допомогу. У клініці також є палати Преміум-класу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!