Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Бережемо здоров'я: які обстеження повинен проходити чоловік
commentss НОВИНИ Всі новини

Бережемо здоров'я: які обстеження повинен проходити чоловік

Навіть самим сильним і здоровим чоловікам необхідно час від часу перевірятися у лікаря

26 вересня 2019, 12:13 comments2730
Поділіться публікацією:
Бережемо здоров'я: які обстеження повинен проходити чоловік

Багато чоловіків вважають, що ходити по лікарях – це негідне заняття. Це велика помилка. Адже навіть помірявши тиск хоча б раз звичайним тонометром, можна виявити початкові ознаки гіпертонічної хвороби. А якщо хвороба помічена на ранніх стадіях вона легко піддається лікуванню.

У свій час лікарі переконали жінок у всьому світі, кожен рік відвідувати гінеколога, в результаті відсоток жіночих захворювань впав практично вдвічі. Чого не можна сказати про чоловіків після сорока, яким обов'язково потрібно обстежити простату. Тут ситуація сумна. Тому, перше, що чоловіки повинні обстежити у лікарів – простату. Адже простатит нікому не потрібен!

На другому місці стоїть флюорографія. За допомогою даного обстеження на ранніх стадіях можна виявити такі небезпечні захворювання як туберкульоз і рак легенів.

На третьому місці – здача аналізу сечі. Практично всі хвороби нирок, наприклад їх запалення або поява каменів проходять безсимптомно. У цьому і криється вся загроза. Бо може так прихопити, що мало не здасться.

Час від часу необхідно робити УЗД жовчного міхура, а також печінки. УЗД може виявити будь-які запалення в цих органах, що вкрай важливо для профілактики таких серйозних проблем, як цироз печінки, а також холецистит. Ці хвороби лікуються тільки хірургічним втручанням, тому краще не зволікати з проходженням УЗД.

c2pU11VFWvcEZQi9SE8ay-XpN.jpg

Для профілактики хвороб серця необхідно проводити електрокардіограму. Досить часто це обстеження здатне виявляти перенесені інфаркти, про які чоловік міг навіть і не підозрювати.

Після інфаркту, людина повинна повністю змінити свій спосіб життя. Перейти на здорове харчування і знизити навантаження на свій організм. В іншому випадку інфаркт може повторитися. А повторний інфаркт може вже призвести до летального результату. Ніхто не буде радий такій перспективі.

Звичайно, список обстежень – величезний! Але якщо ви будете проходити хоча б ті, про яких ми написали вище, то надасте своєму організму неоціненну допомогу. Головне, при виявленні перших нездужань, відразу ж звертатися до лікаря.

Поставтеся до свого здоров'я з серйозно, адже, як всім відомо, не все залежить від наших бажань, але контролювати стан свого здоров'я ми можемо.

Також видання "Коментарі" розповість, як розпізнати алкоголізм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!