Рубрики
МЕНЮ
Павел Зинченко
Всі знають про те, що харчування відіграє найважливішу роль у формуванні і розвитку нашого організму. З нашим раціоном нерозривно пов'язаний стан здоров'я. Натуральні продукти здатні не тільки приносити задоволення від їх ввживання, але і можуть істотно покращувати функціонування різних органів, в тому числі і нашого мозку.
Вчені провели дослідження і виявили п'ять найбільш корисних для мозку продуктів, про які ми і розповімо.
Перше місце дісталося журавлині, оскільки вона містить величезну кількість антиоксидантів, які взаємодіючи з вільними радикалами кисню, здатні руйнувати шкідливі для судин речовини. Розкажіть про це всім любителям журавлинного морсу.
Друге місце по праву належить чорниці, яка, як виявилося, не тільки корисна для очей, але і знижує ризики погіршення мозкової діяльності в процесі вікових змін.
Третє місце поділили між собою буряк і капуста, які для повного ефекту рекомендується вживати в сирому вигляді. Капуста багата антиоксидантами, а буряк бета каратином, який сприяє підвищенню концентрації і піднімає настрій.
Шпинат у нас на четвертому місці. Він дозволяє зберігати молодість нервових клітин, що в свою чергу продовжує пізнавальні функції мозку.
На п'ятому місці в рейтингу морська риба — тріска, оселедець, сардини, тунець, анчоуси, лососеві. Морська риба у великій кількості містить полінасичені жирні кислоти, що знижують рівень поганого холестерину і грають велику роль в мозковому обміні речовин.
Також видання "Коментарі" розповість, як зробити вибір між їздою на велосипеді і бігом.
Новини партнерів
Новини