Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Як пробігти марафон і залишитися при цьому на ногах
commentss НОВИНИ Всі новини

Як пробігти марафон і залишитися при цьому на ногах

Кілька порад, які допоможуть тобі витримати це суворе бігове випробування

19 травня 2020, 15:06 comments1642
Поділіться публікацією:
Як пробігти марафон і залишитися при цьому на ногах

Якщо ти любиш бігати і вже досяг усіх можливих результатів, яких від тебе очікував спортивний мобільний додаток, то настав час подумати про те, щоб переходити на новий рівень і підкорювати нові висоти. Настав час подолати марафон. Ну або хоча б кинути виклик напівмарафону, що теж не так вже і просто. Ми підкажемо тобі, як слід діяти, коли після всієї необхідної підготовки ти вже виходиш на дистанцію.

Дізнайся трасу

Бігати навколо свого будинку – одне, але якщо зважився пробігти серйозну дистанцію, не кажучи вже про марафон, ти зобов'язаний дізнатися всі деталі і нюанси траси. З такої елементарною підготовкою ти зможеш нормально розподілити свої сили і знати, де треба дати жару.

Їж в першій половині забігу

Зрозуміло, що простояти на ногах 9 годин – нелегке завдання. А пробігти – тим більше. В процесі спалюєш масу калорій, запас яких потрібно заповнювати. Чим довше біжиш, тим складніше організму засвоювати їжу. Вже після 4 годин бігу їжа не те що обтяжує процес, вона грудкою зупиняється в грудях і починає нудити. Тому завжди потрібно щільно поїсти перед забігом або в першій його половині.

Слухайся тіла

В процесі бігу намагайся не дивитися на годинник, пульсометр або GPS. Зрозуміло, тебе гризе інтерес, та й деколи необхідно знати, скільки залишилося до фінішу. Але така поведінка може часто вибивати з робочої колії. Обробляючи інформацію, твій мозок на підсвідомому рівні може віддавати звіт про наближення кінця мук і, як результат, ти просто можеш розслабитися. Або побачити ненормальний серцевий тиск і з переляку наробити в штани. Слухайся свого тіла і гальмуй, якщо більше не сила. Або навпаки – тисни на газ, якщо відчуваєш приплив енергії.

Ці поради допоможуть тобі внести в список своїх досягнень ще один пункт і при цьому не нашкодити своєму здоров'ю. Також видання "Коментарі" розповість, як правильно підготуватися до марафону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!