Головна Новини Дозвілля хобі Випробувати свої сили: що таке ігри на виживання
commentss НОВИНИ Всі новини

Випробувати свої сили: що таке ігри на виживання

Іноді хочеться вирватися за стіни офісу або квартири і трошки випробувати себе

12 серпня 2019, 16:43 comments2635
Поділіться публікацією:
Випробувати свої сили: що таке ігри на виживання

Не випадково, люди залюбки дивляться телепередачі про виживання, всіх цих Страудов і Гріллсів, сучасних і не дуже Робінзонів. Захоплюють навіть вітчизняні передачі на кшталт "Протримайся місяць на острові і не з'їж сусіда". Людині властиво перевіряти себе, свою мужність. Тому і лізуть на скелі, сплавляються по гірських річках, йдуть по перевалу Дятлова і ходять по снігу босоніж. Звичайно, важко уявити, щоб вчорашній офісний працівник так відразу кинувся впокорювати К-2. Швидше за все, він там і залишиться. Але полоскотати нерви офісному планктону давно пора, а то вони у відсутності адреналіну готові безперервно курити всяку погань типу спайса або стріляти собі подібних по дурній причині.

Багато іноземців-інструкторів давно зачепили всіх бажаючих, пропонуючи їм здійснювати тури в дику місцевість. Мовляв, саме там перевіряється характер, стискується почуття безконтрольного споживання, загартовується сталь ножа на багатті. Тільки там чоловік вступає в рукопашний бій з місцевими ховрахами і потім поїдає законний трофей за індіанськими традиціям. Загалом, тут є на чому зіграти, і відбою від охочих не буде. Більш того, чим небезпечніша місцевість, тим більше буде охочих. Чи законно це? Законно до тієї міри, поки не буде занадто багато трупів. Зрештою, у місті на автомобілі більше шансів розбитися.

pi8-3_k90MPVvbyX8RvCzwrVo.jpg

Залишається тільки продумати правила такої гри. Для початку, необхідно встановити якийсь приз, причому необов'язково дорогий. По-друге, вибрати місце проведення гри на виживання. По-третє, забезпечити безпеку, щоб люди дарма не перекалічились, і їм можна було надати реальну допомогу. Найпростіші варіанти таких походів давно відомі – так звані "голодні походи". Купа людей повинна пройти 100-200 кілометрів по пересіченій місцевості без води і їжі. Їсти можна тільки те, що вони здобудуть у лісі, виловлять в річці чи ставку, зірвуть на землі чи деревах. З ними обов'язково йдуть інструктори, які не дозволять їм їсти всякі мухомори.

Власне, на основі таких походів елементарно створювати різні реаліті-шоу. Не так давно Діскавері випустила вже другий сезон про виживання в постапокаліптичному майбутньому. Ідея проста як п'ять копійок: десяток добровольців заганяється на обгороджене звалище далеко від міста, де люди за 30-50 днів повинні створити щось схоже на цивілізацію: організувати видобуток води, їжі, забезпечувати особисту гігієну, будувати нові механізми з уламків старих, вчитися торгувати, обходитися малими запитами. У нашій країні є цілі покинуті містечка і села, щоб проводити такі шоу. І, до речі, люди готові платити дуже великі гроші, щоб ось так корисно лоскотати нерви. Адреналіну вище даху, не якісь там казино або бійцівські клуби.

Видання "Коментарі" також розповість вам, як чоловікові правильно доглядати за собою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!