Розвиваємося правильно: 5 хобі, які підвищують інтелект

Хобі спрямовано на саморозвиток людини

У кожної людини має бути одне або кілька захоплень, крім роботи і дому, які приносять їй позитивні емоції і допомагають відволіктися. Особливо це важливо в період карантину, адже добре, коли вільний час можна провести з користю. Які хобі можуть змінити життя на краще?

Вивченя іноземних мов

Якщо у вас постійно не вистачало часу, щоб зайнятися вивченням англійської або іншої іноземної мови, тоді ловіть момент. Коли ми вивчаємо нові слова, вчимося правильно формулювати фрази і взагалі думати іншою мовою, у нас активно задіяні всі області головного мозку. Після завершення карантину ви зможете сміливо похвалитися новими навичками.

Спорт

Так, фізичним навантаженням також варто приділяти особливу увагу. Заняття спортом підсилюють приплив крові до головного мозку, поліпшують її циркуляцію, а також забезпечують приплив сил і енергії.

Читання книг

Якщо не знаєте, чим зайнятися вдома - почитайте книгу. Гарна книга допомагає відволіктися від усього і зануритися в якісь нові грані світу і своєї свідомості. Крім цього, читання розвиває логічне мислення, тренує пам'ять і розширює словниковий запас.

Пазли

Ні, це заняття не тільки для дітей. Це гра, в яку обов'язково потрібно грати і дорослим. Пазли розвивають мислення, логіку, адже під час збирання картинок задіяні всі ділянки мозку.

Гра на музичному інструменті

Звуки музичного інструменту позитивно впливають на пам'ять, нервові клітини і психологічний стан в цілому. Навчаючись грати на якомусь інструменті, ви долучаєтеся до прекрасного, вчитеся бути в гармонії з собою і навколишнім світом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які хобі популярні серед чоловіків.