Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як зосередитися на поставленій задачі: кілька корисних порад
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зосередитися на поставленій задачі: кілька корисних порад

Для ефективного виконання своїх обов'язків, необхідно вміти концентруватися на поставленої мети

16 жовтня 2019, 13:50 comments1833
Поділіться публікацією:
Як зосередитися на поставленій задачі: кілька корисних порад

Високий рівень концентрації — одна з головних запорук добре і вчасно виконаної роботи. Постійна спокуса відволіктися на сторонню діяльність впливає на зниження нашої продуктивності і навіть може призвести до неприємностей.

Але як підвищити концентрацію? Особливо зараз, коли нормальним явищем стала робота на дому, без безпосереднього контролю з боку шефа. Сьогодні ми дамо вам кілька корисних порад, які допоможуть почати зосереджуватися на важливих справах.

Планування. Увечері напередодні робочого дня складіть план: які справи і в якій послідовності ви будете робити. Розставте пріоритети і долайте проблеми по мірі надходження. Якщо ввечері виділити час на планування не вдається, виділіть собі 30 хвилин до початку робочого дня для складання списку важливих справ.

Перерви. Обов'язково відпочивайте протягом дня. Бажано кожну годину робіть перерви, — пройдіться по повітрю протягом 10-15 хвилин, або розімніться. Навряд чи більшість офісів мають можливість поставити де-небудь в приміщенні тенісний столик, але навіть хоч якась гра допоможе переключитися і розім'яти м'язи.

Зарядка. Починайте з неї день. Для різноманітності обливайтеся холодною водою, це підбадьорить вас перед робочим днем. Якщо вдома займатися не хочеться, почніть день з невеликих пробіжок. Кількох кілометрів легким підтюпцем і контрастного душу буде цілком достатньо, щоб поліпшити стан тіла і розуму. По-друге, не забувайте розминатися протягом дня.

Правильне харчування. Напевно ви помічали, що після щільного обіду, особливо якщо ви їли щось жирне і важке, бажання думати відсутнє: хочеться поспати або просто відпочити, але аж ніяк не приступати до напруженої трудової діяльності. Простіше кажучи, якщо хочете попрацювати з користю — вибирайте на обід складні вуглеводи, нежирну білкову їжу, овочі.

Правильний відпочинок. Навіть школярі знають: якщо погано або недостатньо спати — будете відключатися на роботі і ваша продуктивність не буде високою. Тому, вам необхідно виробити режим підйому і відходу до сну. Щоб не залипати допізна перед комп'ютером, придумайте власний ритуал відходу до сну. Наприклад, випийте чай на травах, переберіться в ліжко з книжкою. Лягайте спати і прокидайтеся в чітко встановлений час протягом місяця: цього терміну буде достатньо, щоб виробити звичку.

Зробіть ці нехитрі прийоми частиною вашого життя. І дуже скоро ваше керівництво помітить суттєвий прогрес у вашій роботі.

Також видання "Коментарі" розповість, як остаточно перемогти лінь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!