Головна Новини Дозвілля лайфхаки ТОП-5 речей, про значення яких ви не замислювалися
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 речей, про значення яких ви не замислювалися

Деякі геніальні речі були створені випадково

6 лютого 2020, 16:00 comments1987
Поділіться публікацією:
ТОП-5 речей, про значення яких ви не замислювалися

Нас оточує безліч речей, які колись були придумані з певною метою. Але часи змінюються, і багато з цих речей сьогодні використовуються не так, як було спочатку задумано. Ось кілька цікавих прикладів.

Підставка під пиво

Якщо зараз підставку кладуть під пивний келих, щоб на столику не залишалося слідів, то раніше цю річ використовували, щоб накривати пиво. Ця штука була придумана в XIX столітті і використовувалася в "літніх" ресторанчиках, нею накривали напій, щоб у нього не потрапили комахи.

подставк.jpg

Цукерки M&m's

Кажуть, що засновник компанії "підгледів" ідею створення цих знаменитих солодощів у солдатів під час подорожі по Іспанії. На відміну від звичайних цукерок, ці драже покривалися цукровою глазур'ю, тому не танули на сонці. Під час Другої світової війни драже M&m's були включені до складу солдатських раціонів — і не останню роль в цьому зіграла стійкість шоколаду до жаркої погоди. А після війни цукерки стали доступні для цивільного населення.

2012-10-26-1942MMswarposterarmy1.jpg

Парасолька

У Китаї та Європі парасольку спочатку використовували, щоб захиститися від спекотного сонця. Але в 1750 році англійський комерсант Джонас Хенвей став використовувати цю річ, як захист від дощів.

OV6CNVdlhWgZTJrXnY1xmh6Mc.jpg

Капюшон

Особливу популярність ця деталь одягу отримала завдяки чернечому ордену капуцинів. Вони використовували капюшони, щоб ніхто не бачив їхніх облич і ця річ символізувала відступ і невидимість.

ка.jpg

Взуття на підборах

Спочатку взуття на високих підборах було призначено для верхової їзди — воно дозволяло надійно утримувати ноги в стремені, особливо коли вершники скакали на конях стоячи. Зараз таке взуття носять в основному жінки.

55a37fd81f395d35458b457c.jpg

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які дивні речі туристи крадуть з готелів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!