Головна Новини Дозвілля музика Що може про вас розказати улюблена музика, - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Що може про вас розказати улюблена музика, - дослідження

У дослідженні взяли участь 20 тис. осіб

10 вересня 2019, 15:30 comments1978
Поділіться публікацією:
Що може про вас розказати улюблена музика, - дослідження

Наукові фахівці з Кембриджського університету проаналізували зв'язок між музичними вподобаннями і рисами характеру людини.

В рамках наукової роботи вчені задіяли 20 тисяч людей, яким дали прослухати 25 незнайомих їм уривків з пісень різних жанрів. Потім добровольці відповіли на питання анкети, в яких уточнювалося про риси характеру людей.

У результаті з'ясувалося, що відкриті люди частіше слухали складну музику. Передбачається, що це може бути пов'язано з тим, що такі люди люблять дізнаватися нові речі і їм потрібна складність. Також екстравертам подобалася розслаблююча и акустична музика.

Ті, хто люблять блюз, джаз, класику та інші подібні жанри, відкриті для будь-яких нововведень, дотримуються ліберальних поглядів, інтелектуали і не відрізняються спортивної фізичною формою. А любителі важкої музики хоч і схожі на тих, хто слухають джаз, але краще складені фізично.

Кантрі, популярній музиці і саундтрекам віддають перевагу ті, хто не так добре приймає новий досвід, не мають таких виражених інтелектуальних здібностей. При цьому вони більш згідливі. Вони являють собою симпатичних, багатих, спортивних людей з консервативними поглядами.

Енергійну і ритмічну музику слухають люди-екстраверти, які не відрізняються показниками інтелекту, добробуту і політичними думками з любителями поп-музики.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що знайдено взаємозв'язок між музикою і рівнем інтелекту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!