Головна Новини Дозвілля музика Святкові мелодії: 10 найвідоміших новорічних пісень у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Святкові мелодії: 10 найвідоміших новорічних пісень у світі

Ці пісні варто включити в плейлист для підняття настрою

30 грудня 2019, 21:25 comments2328
Поділіться публікацією:








Святкові мелодії: 10 найвідоміших новорічних пісень у світі

Новорічна ніч вже фактично на порозі – вже завтра, 31 грудня та це відмінний привід дозволити нарешті собі розслабитися, поринути в святкову атмосферу, подякувати долі за все хороше, що було в році, який минає, і почати насолоджуватися чарівністю різдвяного духу. Але якщо дощова погода за вікном і купа невиконаних справ не сприяють святковій хвилі, це запросто допоможе виправити плейлист із знаменитих пісень, які прийнято вважати символом зимової казки.

Jingle Bells

Трек Jingle Bells вперше виконав американський композитор Джеймс Лорд П'єрпонт ще в 1857 році. Відомо, що раніше пісня називалася One Horse Open Sleigh, а також мала більш складну мелодію, і нагадувала одну з класичних п'єс Моцарта. І взагалі, спочатку її виконував церковний хор у День Подяки, але пісня настільки припала до душі парафіянам, що вони попросили знову виконати її на Різдво. Із тих пір вона стала невід'ємним атрибутом Новорічних свят.

Let It Snow Френка Сінатри

Влітку 1945 року Семмі Кан і композитор Жюль Стайн написали один з найбільш культових треків, присвячених Новому року. Зі слів авторів зимової композиції, текст "Let It Snow" був написаний влітку, в один із найспекотніших днів. Насправді, пісня зовсім не про Різдво, а про пару закоханих, які зимовим вечором насолоджуються бесідою перед каміном. Варто зазначити, що пісня має більше 20 переспівок, однак мільйонам слухачів припал до душі легендарна адаптація Френка Сінатри.


"Щедрик" Миколи Леонтовича (він же потім Carol of the Bells)

Композицію написав Микола Леонтович в 1901 році, а вперше вона прозвучала тільки в 1916 у виконанні хору Київського університету, під час роботи композитора у Києві. Варто відзначити, що Леонтович удосконалював композицію довгі роки: перший варіант був написаний у 1901 — 1902 роках, другий — у 1906 — 1908, третій — в 1914-м, четвертий — у 1916-му, п'ятий — в 1919 році. 5 жовтня 1921 року "Щедрик" потрапив за океан і українською мовою зазвучав у нью-йоркському Карнегі-Холі. Публіка була в захваті. А в 1936 році була написана американська версія — Carol of the Bells", автором якої виступив американець українського походження Пітер Вільховський. Із тих пір кожен рік з'являються нові прочитання пісні, які представляють  зарубіжні та вітчизняні артисти — від британської співачки Кеті Мелуа до Тіни Кароль і Onuka.


Christmas Is All Around гурту Wet Wet Wet

Пісня Christmas Is All Around стала популярною в 1994 році у виконанні британської групи Wet Wet Wet. Композиція протрималася в чартах 15 тижнів, а потім опинилася серед саундтреків фільму "Реальна любов" — романтичного кіноальманаху різдвяних історій режисера Річарда Кертіса.

Last Christmas Джорджа Майкла

Незважаючи на те, що ця пісня асоціюється з Новим роком та Різдвом ще з 1984 року, як і багато інших композиції, вона зовсім не мала ніякого відношення до зимових свят. Джордж Майкл говорив, що ідея пісні раптово з'явилася, коли вони з Ендрю Ріджлі дивилися футбол в будинку його батьків. Last Christmas — це ода про нещасливе кохання, де хлопець страждає від нерозділеного кохання. Варто відзначити, що сенс пісні абсолютно не змінився б, якщо замість Різдва у приспіві згадувалося будь-яке інше свято.


We Wish You A Merry Christmas

Передбачається, що ця композиція — різдвяний гімн Англії XVI століття, при цьому, вона одна з перших композицій тих часів, в яких згадується Новий рік. Опублікований текст пісні пізніше зустрічався в книзі The Christmas Mummers Шарлотти Йонг в 1858 році. Але в сьогоднішньому варіанті пісню почули тільки в 1935 році, коли видавництво Oxford University Press опублікувало аранжування хоралу A Merry Christmas композитора Артура Воррелла.



All I Want For Christmas Is You Мераї Кері

Ця пісня, за версією музичного видання Rolling Stone, увійшла в п'ятірку "Найбільших радостей різдвяних пісень ери рок-н-ролу", а виконавиця Мерайа Кері здобула звання "Королеви Різдва". Відомо, що на створення треку співачці знадобилося всього 15 хвилин, співавтором став поет Уолтер Афанасьєфф.


Santa Claus Is Coming To Town

Santa Claus Is Coming to Town, незважаючи на свою нерелігіозність, зуміла увійти в музичну історію Америки. Композицію написав у 1934 році Хейвен Гіллеспі — відомий поет-пісняр. Зі слів автора, на написання пісні його надихнули дитячі спогади: Крім того, Хейвену здався текст пісні легковажним, але він все ж погодився її випустити, так як вона позиціонувалася як весела дитяча пісенька. Її довгий час навіть не бралися виконувати серйозні артисти. Першим погодився на це Едді Кантор, який виконав трек у різдвяній радіопередачі Кантора. На наступний день він став хітом.



Magic Moments Перрі Комо

У це складно повірити, але ця пісня спочатку оспівувала прості романтичні відносини. Так, композиція вперше прозвучала в 1957 році, однак новорічний флер вона набула пізніше завдяки тому, що з'явилася у різдвяній рекламі кави.


Most Wonderful Time Of The Year Енді Вільямса

Давня пісня, тим не менш, стала популярною завдяки включенню в саундтрек до різдвяних фільмів, наприклад, вона прозвучала у першій частині комедії "Один вдома". Цікавий факт про пісню полягає в тому, що в тексті згадується вікторіанська різдвяна традиція оповідань "страшних історій про привидів" в свято, яке в наші дні більше не актуальна. А ще цікаво, що в цьому році пісня знову потрапила в чарт Billboard Hot 100, посівши 21-й рядок рейтингу.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!