Головна Новини Дозвілля психологія Експерти назвали чотири вагомі причини для розлучення
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти назвали чотири вагомі причини для розлучення

Шлюб стає все більш нестабільним інститутом

15 серпня 2019, 14:20 comments2921
Поділіться публікацією:
Експерти назвали чотири вагомі причини для розлучення

Дослідники провели соціологічне опитування 2371 нещодавно розлучених і з'ясували кілька цікавих фактів.

- 47% опитаних заявили, що розлучилися через нестачу уваги та близькості партнера. Причому багато з них почули чи сказали, що любов пройшла.

- 44% розлучилися через проблеми у спілкуванні. Наприклад, партнер говорить не те, що думає, говорить занадто багато або мало, використовує неприємні слова.

- В 34% випадках відносин не вистачало поваги і довіри.

- У 32% партнери дорослішали з різною швидкістю, і їх інтереси змінювалися швидше зміцнення почуттів. Або, наприклад, кар'єрні устремління одного йшли врозріз з бажаннями іншої.

Які висновки можна зробити з цієї статистики? По-перше, причиною розлучення нерідко стає поведінка одного з подружжя, рідше — обох. По-друге, більшості людей важливо відчувати приязнь з боку партнера. По-третє, йдуть на спад насильницькі мотиви (абьюз, газлайтинг, фізичне насильство), а росте частка психологічних і емоційних причин. А значить, зовсім необов'язково чекати досить серйозної причини кшталт зради або побоїв, коли можна зізнатися, що любов пройшла, і розійтися.

Дослідники радять уважно стежити за поведінкою партнера. Якщо ви відчуваєте себе нещасною, помічаєте серйозні зміни у відносинах, партнер стає все більш грубим і рідше проявляє увагу — може, і немає сенсу продовжувати ці відносини. Щоб не допустити ослаблення емоційного зв'язку, рекомендується хоча б 10 хвилин у день розмовляти про свої почуття і найважливіше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які помилки найчастіше бувають у відносинах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!