Головна Новини Дозвілля психологія Як діяти, якщо ви сором'язливий хлопець
commentss НОВИНИ Всі новини

Як діяти, якщо ви сором'язливий хлопець

Подолати невпевненість у собі цілком можливо. Потрібно лише трішки зусиль

2 вересня 2019, 17:06 comments10966
Поділіться публікацією:
Як діяти, якщо ви сором'язливий хлопець

Не кожен чоловік з народження є людиною товариською і здатною завести розмову з ким завгодно. Багатьом притаманна така риса характеру, як сором'язливість. І ця якість заподіює незручності в житті, тому досить часто чоловіки задають собі питання: "Як перестати бути сором'язливим?". У даній статті ми постараємося відповісти на поставлене питання і розібратися, як побороти сором'язливість. Для початку потрібно зрозуміти, чому сором'язливість з'явилася.

Сором'язливість – що це?

Коренем сором'язливості є страх, осмислений страх висловлювати свої думки і бути приниженим в суспільстві. В даному випадку головною причиною є надмірне почуття небезпеки і чутливість.

Безсумнівно, сором'язливість ускладнює шлях до успіху. Людям, які страждають цією проблемою, досить складно зрозуміти причини сором'язливості і те, як її подолати. Але все ж, як людині побороти сором'язливість, з чого почати?

Справа зовсім не в вас!

Для початку потрібно усвідомити те, що у чоловіків, які сором'язливі від природи, сором'язливість могла з'явитися ще в ранньому дитинстві, після пари невдалих намагань проявити себе. Якщо оточуючі різко відреагували на бажання дитини показати свої здібності, безумовно, це приймається близько до серця, після чого спроби самовираження припиняються зовсім. Вистачає пари таких ситуацій, щоб свідомість дитини стала змінюватися. Тільки з віком людина починає розуміти, що, в основному люди виявляють свою реакцію не на конкретну людину чи його слова, а просто зриваються через невдалий день або поганий настрій.

Для того щоб відповісти на питання, як перестати бути сором'язливим, необхідно зрозуміти, що таке ставлення сторонніх людей не має ніякого значення. Якщо трапляється, що хтось негативно реагує на вас або ваші висловлювання, зовсім не варто приймати це все занадто близько до серця. Бажано спробувати уявити себе на місці кривдника і подумати, що могло так засмутити. Може він такою агресією намагається приховати свої проблеми. Таким чином можливо вірно оцінити реакцію співрозмовника.

O4rvexEId8EEplY6fqS2h33UL.jpg

Ви нічим не відрізняєтеся від інших людей!

Ще однією важливою сходинкою для того щоб перемогти сором'язливість є усвідомлення того, що оточуючі люди нічим не кращі за вас. Абсолютно всі бояться опинитися в дурному положенні. У більшості випадків люди не такі самовпевнені, як це може здатися. Якщо під час бесіди в колі знайомих виникає питання про це, найімовірніше хтось також цього не зрозумів.

Не потрібно давати парі провалів нав'язати погану думку про всіх жителів Землі. В основному, більшість людей приязні й зацікавлені в нових знайомствах. Вони позитивно відреагують на спроби зав'язати розмову.

Знайте собі ціну!

Другою причиною сором'язливості є почуття небезпеки. Якщо ви вважаєте що не зможете сказати нічого важливого, то навіщо провокувати загрозу потрапити в незручне становище?

Для того щоб подолати таке відчуття, необхідно оцінити значимість своїх думок. Цікаво те, що люди відносяться до сором'язливим, частіше є більш інтелектуальними. Але для того щоб проявити свої можливості, необхідно розповісти про них світові. Якими б геніальними не були ідеї, вони нічого не варті поки про них ніхто не знає.

Найкращим способом звикнути говорити на людях є практика. Потрібно змусити себе виступити, тим більше коли хочете цього менше всього. Можна сісти в першому ряду, щоб вас усі бачили. Головне пам'ятати, ділячись з оточуючими своїми думками і судженнями ви їм надаєте послугу. Варто зауважити що зробивши це одного разу, ви однозначно здивуєтеся доброзичливій реакції оточуючих. Такий метод допоможе придбати самовпевненість.

Ось і всі головні поради про те, як побороти сором'язливість. Подолавши її, ви зможете отримати підвищення по службовій драбині, зав'язувати нові та цікаві знайомства. Не потрібно ховати свій талант, необхідно використовувати будь-які можливості, щоб поділитися ними.

Видання "Коментарі" також розповість як діловим чоловікам залишатися хорошими батьками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!