Головна Новини Дозвілля психологія 5 випадків, коли потрібно звернутися до сімейного психолога
commentss НОВИНИ Всі новини

5 випадків, коли потрібно звернутися до сімейного психолога

У кожній родині бувають періоди, коли потрібна допомога з боку

3 вересня 2019, 14:15 comments2650
Поділіться публікацією:
5 випадків, коли потрібно звернутися до сімейного психолога

У сучасному світі вважають, що необхідно лікувати фізичні проблеми зі здоров'ям, і мало звертають увагу на емоційну складову. Але часом у родині без допомоги психолога не розібратися.

Нерозуміння

Ситуація, коли нам здається, що нас не розуміють, є типовою в сімейному житті. У кожного з подружжя є своє уявлення, як до нього повинна ставитися друга половинка. У цьому криється причина образи, незадоволеності, сварок, що в кінцевому рахунку може привести до відчуття глухого кута у відносинах. Тому фахівець допоможе вам навчитися не тільки слухати чоловіка, а й чути.

Конфлікти

Конфлікти бувають гарячі і холодні. У гарячому конфлікті абсолютно немає нічого поганого. Правда, за однієї умови: якщо ми безпосередньо висловили невдоволення поведінкою іншої людини в цю саму хвилину, не замовчуючи і не стримуючи своє обурення. Інша справа холодні конфлікти. Вони можуть накопичуватися роками, псуючи настрій і атмосферу в будинку з дня у день. Причина: партнери багаторазово придушували роздратування, образи, злість, невдоволення. Сімейний психолог навчить виражати свої почуття і не ображати при цьому іншої людини.

Проблеми з дітьми

У процесі виховання варто пам'ятати, що перед вами не просто дитина, а інша людина, з якою вам доведеться налагоджувати комунікації все життя. Якщо ви помітили, що дитина перестає вам довіряти і ділитися своїми проблемами, негайно зверніться до психолога. Можливо, ваша виховна система вже застаріла.

Тривожність

Тривога сигналізує, що ви переповнені страхами, які не в змозі усвідомити. Така ситуація може призвести до різного роду психологічних проблем. Тому це привід звернутися до психолога, щоб усвідомити, що вас турбує і знайти внутрішню цілісність.

Сумніви

Вас часто мучать сумніви, і ви не знаєте, як вчинити? Наприклад, чи варто робити щеплення дитині, на яку роботу піти, купувати чи не купувати. Загалом, кожен день нам доводиться робити вибір. До сімейного психолога варто звертатися у тому випадку, коли проблема вибору стала нестерпною і ми не знаємо, що робити.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому секрети щасливого шлюбу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!