Головна Новини Дозвілля психологія Вчені дали пораду, як поліпшити настрій за 12 хвилин
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені дали пораду, як поліпшити настрій за 12 хвилин

Секрет хорошого настрою неймовірно простий

8 листопада 2019, 09:40 comments3750
Поділіться публікацією:
Вчені дали пораду, як поліпшити настрій за 12 хвилин

В осінньо-зимовий період багато людей відчувають занепад сил і симптоми депресії, але побороти нудьгу і поліпшити настрій можна за допомогою простого і швидкого способу. Американські вчені вважають, що відчути себе щасливішими допоможе психологічна вправа.

Дослідники провели експеримент, участь в якому взяли близько 500 студентів. Їх розділили на три групи і кожній дали завдання. Перша група учасників повинна була виконати психологічну вправу "Милосердя", суть якого полягала в тому, щоб бажати перехожим подумки щастя і радості. Завдання другої групи називалося "Взаємопов'язаність" і полягала в тому, щоб подумки відчути зв'язок з оточуючими людьми (наприклад, уявити які спільні почуття ви можете пережити з незнайомою людиною). Учасники третьої групи, яка тестувала "Соціальне порівняння" повинні були дивитися на перехожих з почуттям переваги.

Експеримент тривав 12 хвилин, в цей час студенти прогулювалися по будівлі і подумки виконували психологічні вправи. Результати дослідження показали, що учасники першої групи відчули себе щасливішими вже через кілька хвилин. Добровольці, що входили у другу групу, стали більш добрішими та співчутливими. А ось у студентів третьої групи не спостерігалося поліпшення настрою, швидше навпаки.

Фахівці радять вдаватися до даної методики і перевірити на собі результати експерименту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, про що сигналізують різкі перепади настрою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!