Головна Новини Дозвілля психологія Як навчитися швидко приймати правильні рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Як навчитися швидко приймати правильні рішення

Є три психологічні прийоми для прийняття рішень

22 листопада 2019, 17:55 comments2671
Поділіться публікацією:
Як навчитися швидко приймати правильні рішення

Деколи буває складно прийняти правильне рішення, коли час підтискає і треба робити вибір, що вплине в подальшому на вашу кар'єру або інші сфери життя. Психологи визначили три прийоми, які допоможуть заспокоїтися і швидше знайти вихід із ситуації.

Оцініть всі варіанти

В першу чергу, не варто обмежувати себе відповідями "так" або "ні", добре обдумайте ситуацію, оцініть всі ризики і переваги варіантів. Може варто знайти якісь компроміси і альтернативи, які принесуть більше користі і вам, і компанії, якщо мова стосується роботи.

Згадайте свої принципи

Якщо у вас в житті є певні принципи, яким ви намагаєтеся слідувати, то при прийнятті рішень не ігноруйте їх. Наприклад, якщо головним пріоритетом у житті для вас є сім'я, а не робота, то не варто погоджуватися на високооплачуване, але дуже тривале відрядження. Можливо, гроші не так важливі, як ваша присутність і підтримка в колі сім'ї.

Прислухайтеся до себе

Психологи кажуть, що кожна людина знає відповідь на будь-яке рішення протягом перших 90 секунд. Це як з підкиданням монетки, поки вона падає ми підсвідомо знаємо, який вибір хочемо зробити. Тому, намагайтеся прислухатися до себе і своїх відчуттів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як про остаточно перемогти лінь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!