Вчені вважають, що рукостискання шкодить психічному здоров'ю

Рукостискання впливає на якість відносин між людьми

Шотландські вчені провели дослідження і прийшли до висновку, що часті рукостискання негативно впливають на психоемоційний стан людини. Про це повідомляє портал "Вона".

Фахівці провели експеримент, в якому брали участь 34 добровольця. Вчений підходив до кожного з них і вітався, але трьома різними способами. Одних він вітав довгим рукостисканням, других – коротким (менше 2 секунд), а із третіми зовсім не вітався за руку. В ході експерименту за поведінкою і станом добровольців спостерігали інші фахівці.

Виявилося, що люди, з якими привіталися довгим рукостисканням не хотіли йти на контакт з вченим, вони були емоційно байдужі до бесіди і рідше посміхалися. Подібна ситуація спостерігалася з групою учасників, яких привітали коротким рукостисканням, вони відчували емоційний дискомфорт, вели себе стримано. А поведінка людей, з якими не віталися за руку не змінилося.

Психологи вважають, що часті рукостискання можуть впливати на якість відносин між людьми і не в кращу сторону. Вони стверджують, що люди, яким доводиться весь час вітатися за руку найбільше піддаються стресу, стають дратівливими і тривожними.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому варто частіше обійматися з людьми.