Головна Новини Дозвілля психологія Вчені вважають, що рукостискання шкодить психічному здоров'ю
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені вважають, що рукостискання шкодить психічному здоров'ю

Рукостискання впливає на якість відносин між людьми

27 листопада 2019, 16:00 comments4318
Поділіться публікацією:
Вчені вважають, що рукостискання шкодить психічному здоров'ю

Шотландські вчені провели дослідження і прийшли до висновку, що часті рукостискання негативно впливають на психоемоційний стан людини. Про це повідомляє портал "Вона".

Фахівці провели експеримент, в якому брали участь 34 добровольця. Вчений підходив до кожного з них і вітався, але трьома різними способами. Одних він вітав довгим рукостисканням, других – коротким (менше 2 секунд), а із третіми зовсім не вітався за руку. В ході експерименту за поведінкою і станом добровольців спостерігали інші фахівці.

Виявилося, що люди, з якими привіталися довгим рукостисканням не хотіли йти на контакт з вченим, вони були емоційно байдужі до бесіди і рідше посміхалися. Подібна ситуація спостерігалася з групою учасників, яких привітали коротким рукостисканням, вони відчували емоційний дискомфорт, вели себе стримано. А поведінка людей, з якими не віталися за руку не змінилося.

Психологи вважають, що часті рукостискання можуть впливати на якість відносин між людьми і не в кращу сторону. Вони стверджують, що люди, яким доводиться весь час вітатися за руку найбільше піддаються стресу, стають дратівливими і тривожними.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому варто частіше обійматися з людьми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!