Головна Новини Дозвілля психологія Як протистояти сезонній депресії: кілька корисних порад
commentss НОВИНИ Всі новини

Як протистояти сезонній депресії: кілька корисних порад

Ці поради допоможуть, якщо сезонна депресія захопила вас зненацька

2 березня 2020, 13:09 comments1873
Поділіться публікацією:
Як протистояти сезонній депресії: кілька корисних порад

Восени, взимку, а іноді і навесні людина схильна до сезонної депресії. Холодна погода, постійне перебування вдома, поява сумних думок... Все це може погано позначитись на самопочутті і психічному здоров'ї людини.

Сьогодні ми вам розповімо, що провокує сезонну депресію і як з нею боротися.

Скорочення світлового дня

NG6AFDrYMXRzVsi4YNRpw2lV0.jpg

Сонячне світло дуже важливе для людського організму, а тому довгі ночі і похмурі дні завжди викликають смуток. Щоб вирішити цю проблему, забезпечте своє житло і робоче місце яскравим світлом (теплим або нейтральним, але в жодному разі не холодним).

Похолодання

cXZWtA4esMFbl2u_9WrAMitK7.jpg

Як би ти не стогнав під літнім сонцем, як тільки доводиться діставати куртку чи пальто, то знову кожен раз сумуєш за літом. Так і в прохолодну (і вже тим більше дощову) погоду особливого бажання покидати затишний будинок немає. А в закритих приміщеннях, як відомо, люди чахнуть. Тому придбайте сезонний одяг, яка буде досить теплим, але при цьому не громіздким. А в будинку дістаньте обігрівач, теплі шкарпетки і частіше пийтие гарячий какао.

Мало часу на свіжому повітрі

Як правило, людина ховається вдома при першому ж натяку на похолодання або дощ. Але це перебільшення. Якщо немає зливи і дороги не замело снігом, то легка прогулянка буде доречна! Потрібно лише придбати відповідний одяг.

Недолік фізичної активності

WlIoGpTtu3VJjhRpvEk5aJ5GF.jpg

Влітку твоя фізична активність завжди вища, ніж в інші пори року (спасибі теплій сонячній погоді). Як тільки холоднішає, ти частіше сидиш вдома і гормони щастя, які виробляються від занять спортом, відсутні. Потрібно йти в спортзал, причому терміново! Або в басейн, або вчитися танцювати. Головне — це рухатися.

Ці кілька порад допоможуть вам подолати кризу. А потім життя знову розквітне для вас новими фарбами. Також видання "Коментарі" розповість, яким чоловікам загрожує депресія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!