Головна Новини Дозвілля психологія Як впливає на психіку зайвий песимізм
commentss НОВИНИ Всі новини

Як впливає на психіку зайвий песимізм

Песимізм може серйозно нашкодити нервовій системі, тому сумними думками краще не зловживати

26 березня 2020, 15:26 comments2269
Поділіться публікацією:
Як впливає на психіку зайвий песимізм

Знаменитий британський діяч Вінстон Черчіль був схильний до частих нападів депресії. Він називав їх "моїм чорним псом". І тим не менш, він запам'ятався своїй країні і всьому світу, як видатна людина. Тим не менш, це виключення з правил. Часті напади песимізму можуть нашкодити нервовій системі людини. І ось як це відбувається.

Підвищується ризик захворювань серця

Лікарі повідомляють, що песимістичне ставлення до життя може збільшити ризик передчасної смерті від серцево-судинних захворювань.

Порушується сон

Прокручування в голові численних проблем, думок і труднощів провокують занепокоєння й безсоння. В цілому негативний настрій позбавляє нас сну мінімум на сім годин в тиждень, а може і більше. Тому варто відмовитися від звички обдумувати свої справи і проблеми перед сном.

Порушується робота мозку

Коли ти чекаєш гіршого, мозок виділяє більше кортизолу, гормону стресу. Це зменшує обсяг сірої речовини і вражає окремі області мозку, що відповідають за пам'ять, аналіз і здатність до навчання. Боротися з цією проблемою краще всього за допомогою постійних фізичних навантажень.

Намагайтеся дивитися на життя більш оптимістично. Воно прекрасне, хоч і не ідеальне. Також видання "Коментарі" розповість яким чоловікам загрожує депресія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!