Рубрики
МЕНЮ
Виталий Войчук
Приготувати сніданок за 5 хвилин це реально. Смачно, швидко і оригінально. Допомогти в цьому вам зможе всього один кухонний гаджет — мікрохвильова піч.
Якщо лінь морочитися на щось серйозне ось 10 простих рецептів.
1. Вівсяна каша з фруктами і горіхами
Інгредієнти:
1 стакан води;
½ склянки геркулесу;
1 щіпка солі;
2 столові ложки цукру;
1 чайна ложка кориці;
2 столові ложки подрібнених волоських горіхів;
¼ склянки будь-яких фруктів або ягід.
приготування
Змішайте всі інгредієнти і викладіть в кухоль або спеціальну форму. Поставте в мікрохвильовку на 2 хвилини і 20 секунд. Якщо каша вийде рідкою, то готуйте її ще 10-15 секунд.
2. Вівсяна каша з яйцем
Інгредієнти:
⅓ склянки геркулесу;
½ склянки молока;
1 яйце;
¼ склянки будь-яких нарізаних фруктів.
приготування
Змішайте всі інгредієнти в формі для мікрохвильовки і готуйте 1 хвилину. Перемішайте і поставте в мікрохвильовку ще на 1-1,5 хвилини в залежності від бажаної консистенції каші. Чим довше вона буде готуватися, тим густіше стане. Кашу можна посипати корицею, шоколадом, родзинками або додати інші топпинги на ваш смак.
3. Яблучний крамбл
Інгредієнти:
2 столові ложки вершкового масла;
2 столові ложки цукру;
2 столові ложки геркулесу;
2 столові ложки борошна;
1 чайна ложка кориці;
½ чайної ложки меленого мускатного горіха;
1 щіпка солі.
Для начинки:
1 велике яблуко;
½ столової ложки вершкового масла;
2 столові ложки цукру;
1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю;
1 чайна ложка кориці;
½ чайної ложки меленого мускатного горіха.
приготування
Змішайте в мисці перші сім інгредієнтів, ретельно розтерши виделкою масло.
Наріжте яблуко невеликими кубиками, викладіть у форму для мікрохвильовки і покладіть зверху вершкове масло. Підігріває яблука протягом хвилини, щоб вони розм'якшилися.
Дістаньте форму і додайте до яблук решту складових. Перемішайте і викладіть зверху геркулесовую суміш. Поставте в мікрохвильовку на 2 хвилини.
4. Ванільний чізкейк
Інгредієнти:
60 г вершкового сиру;
2 столові ложки сметани;
1 яйце;
½ чайної ложки лимонного соку;
щіпка ваніліну;
цукор — за смаком.
приготування
Змішайте всі інгредієнти і поставте в мікрохвильовку на повну потужність на 1,5 хвилини, перемішуючи кожні 30 секунд. Готовий чізкейк можна охолодити і посипати ягодами і подрібненими горіхами або вибрати інші топпинги.
5. Омлет з сиром
Інгредієнти:
2 яйця;
2 столові ложки молока;
сіль за смаком;
мелений чорний перець — за смаком;
інші спеції — за смаком;
2 столові ложки тертого сиру.
приготування
Збийте яйця і молоко і вилийте в кружку. Поставте в мікрохвильовку на повну потужність на 45 секунд. Потім дістаньте кухоль, перемішайте і поставте ще на 30-45 секунд. Приправте готовий омлет сіллю, перцем і будь-якими іншими спеціями і посипте тертим сиром.
6. Бутерброд з яйцем пашот і сметаною
Інгредієнти:
½ склянки сметани;
2 яйця;
1 перо зеленої цибулі;
1 скибочка хліба;
1 щіпка паприки.
приготування
Викладіть сметану в контейнер для мікрохвильовки. Додайте рубаний лук і перемішайте. Зробіть в сметані невелике заглиблення і розбийте туди яйця.
Накрийте контейнер кришкою і поставте в мікрохвильовку на 2,5-3,5 хвилини, поки не приготуються яєчні білки. Викладіть яйця і сметану на підсмажений хліб і посипте паприкою.
7. Омлет з помідорами та перцем
Інгредієнти:
2 яйця;
2 столові ложки молока;
2 столові ложки тертого сиру;
½ помідора;
¼ зеленого перцю;
сіль за смаком;
мелений чорний перець — за смаком.
приготування
Змішайте яйця, молоко, сир, нарізані кубиками помідор і перець. Приправте спеціями і перелийте в кружку. Поставте в мікрохвильовку на повну потужність на 30 секунд. Перемішайте і готуйте ще 70-80 секунд, поки омлет НЕ підніметься.
8. Піца з яйцями і ковбасою
Інгредієнти:
1 яйце;
1 столова ложка молока;
кілька шматочків ковбаси — опціонально;
1 невелика коржик;
2 столові ложки тертого сиру.
приготування
Збийте яйце і молоко і додайте ковбасу (за бажанням). Перелийте в миску і поставте в мікрохвильовку на повну потужність на 30 секунд. Перемішайте і поставте ще на 15-45 секунд, поки яйце не затвердіє. Викладіть яйце на корж, посипати сиром і готуйте 10-15 секунд, поки сир не розплавиться.
9. Кіш з помідорами і сиром
Інгредієнти:
1 велике яйце;
1½ столової ложки молока;
1 чайна ложка розтопленого вершкового масла;
сіль за смаком;
мелений чорний перець — за смаком;
4 маленьких помідора;
1 товстий шматок хліба;
1 столова ложка тертого сиру;
кілька гілочок будь зелені (перо цибулі, кріп, петрушка).
приготування
У гуртку збийте яйце, молоко, масло, сіль і перець. Додайте розрізані навпіл помідори, невеликі шматочки хліба, сир і рубану зелень. Чи не перемішуйте інгредієнти, оскільки вони самі осядуть в яєчної суміші. Поставте кружку в мікрохвильовку на 1 хвилину. Готовий киш посипте подрібненою зеленню.
10. Кіш зі шпинатом і шинкою
Інгредієнти:
½ склянки свіжого шпинату;
2 столові ложки води;
1 яйце;
⅓ склянки молока;
⅓ склянки тертого сиру;
1 скибочку шинки — опціонально;
сіль за смаком;
мелений чорний перець — за смаком.
приготування
Покладіть шпинат в чашку, залийте водою, накрийте серветкою і поставте в мікрохвильовку на 1 хвилину. Після цього злийте з кухля зайву рідину. Додайте сире яйце, молоко, сир, шинку (за бажанням) і спеції. Перемішайте, накрийте кухоль серветкою і готуйте в мікрохвильовці 3 хвилини.
Фото: з відкритих джерел
Новини партнерів
Новини