Рятуємо обід: 6 способів, які допоможуть виправити пересолений суп
Зайва ложка солі в супі цілком здатна зіпсувати страву
Випадково пересолений суп може засмутити кого завгодно. В таких випадках часто говорять, що господиня закохалася, але цим ситуацію не виправиш.
Дуже солені страви сприяють розвитку гіпертонії, ожиріння та сечокам'яної хвороби, тому варто бути особливо обережною при додаванні ще одного щіпки солі. Якщо ваш суп виявився пересоленим, не варто впадати у відчай заздалегідь. Є чимало надійних способів видалити з бульйону надлишки солі.
- Дуже солоний суп краще не розбавляти водою. Опустіть в нього пакетик або полотняний мішечок з рисом (100 г) або борошном і прокип'ятіть.
- Цукор відмінно вбирає в себе сіль, але використовувати його складніше. Для порятунку супу потрібен кусковий цукор. Його кладуть в ополоник і опускають в суп. Як тільки він починає розчинятися, виймають. За цей час він повинен забрати якусь кількість солі.
- В солоний бульйон розбийте сире яйце і перемішайте. Білок "відтягне" на себе зайву сіль. Але не забудьте в кінці варіння вийняти білок шумівкою. Або навіть краще виконати цю процедуру в друшляку, а після того, як білок згорнеться, вийняти друшляк разом з яйцем.
- Додайте в суп сиру картоплину, розрізану на дві частини. Вона добре вбирає сіль і зможе виправити ситуацію.
- У пересолені овочеві страви або гуляш додайте рис або картоплю і трохи жиру. Врятує ситуацію прісний борошняний або м'ясний соус.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що названа небезпека надмірного споживання солі.