Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Завдяки заміні деяких інгредієнтів домашню випічку можна зробити набагато кориснішою і менш калорійною.
Порада № 1: Замініть цукор
Цукор – основний ворог красивої фігури і його вживання позначається на стані здоров'я всього організму. Замініть білий рафінований цукор на фініки, мед, кленовий сироп або стевію. Вийде не просто солодко, але і ароматно!
Порада № 2: Вибирайте правильне борошно
Найкорисніше борошно – цільнозернове, воно містить необхідні вітаміни і мікроелементи. Щоб звикнути до смаку, замінюйте борошно у випічці поступово. Також використовуйте інші види борошна – кукурудзяне, вівсяне, гречане. Вони менш калорійні та внесуть різноманітність у раціон.
Порада № 3: Замініть масло
Якщо для випічки необхідно вершкове або рослинне масло, можна замінити їх фруктовим пюре – яблучним, банановим, гарбузовим, морквяним або м'якоттю авокадо. Не використовуйте готове баночне пюре, воно містить додаткову порцію цукру, а значить і калорій.
Порада № 4: Використовуйте не все яйце
Яйця корисні через білки, а жовтки містять багато холестерину і важкі для перетравлення. Використовувати у випічці всього один жовток. Решту доберіть білками. Також яйця легко замінюють фрукти і фруктові пюре.
Порада № 5: Замініть молоко
Видів корисного молока існує чимало: кокосове, мигдальне, вівсяне та інші. Всі вони мають більш низьку калорійність у порівнянні з коров'ячим і принесуть чимало користі. Також випічка на іншому молоці набуває насичений аромат.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якою хворобою загрожує надмірна любов до випічки.
Новини партнерів
Новини