Головна Новини Дозвілля рецепти Беремо на замітку: рецепти сиропів для зміцнення імунітету
commentss НОВИНИ Всі новини

Беремо на замітку: рецепти сиропів для зміцнення імунітету

На імунну систему організму впливає весь наш спосіб життя

19 вересня 2019, 13:45 comments2610
Поділіться публікацією:
Беремо на замітку: рецепти сиропів для зміцнення імунітету

З настанням холодів і осіннє-зимового сезону, ми починаємо часто хворіти. Щоб цього не відбувалося, потрібно терміново направити всі свої сили на зміцнення імунітету. У цьому нам допоможуть сиропи, які можна приготувати в домашніх умовах.

Імбирний сироп

Імбир володіє антибактеріальними, протизапальними та зігріваючими властивостями. Для приготування імбирного сиропу вам знадобляться:

- корінь імбиру (відомий протягом тисяч років своїми дезінфікуючими властивостями);

- лимон (багатий антиоксидантами);

- 3-4 столові ложки липового меду (має віруцидний та бактеріостатичний ефект);

- щіпка куркуми ( інгредієнти, які в ній вміщуються, знищують віруси та мають протизапальну дію);

- склянку окропу;

Імбир слід очистити та нарізати скибочками. Лимон помийте і зріжте шкірку. Далі помістіть імбир та лимонну цедру в каструлю, додайте куркуму, мед, залийте окропом і варіть на повільному вогні близько 8-10 хвилин.

Часниковий сироп

Алліцин, що міститься в ньому, має сильний бактерицидний ефект, завдяки якому часник прекрасно працює як природний антибіотик. Для приготування знадобиться:

- 2 головки часнику;

- 2-3 столові ложки меду;

- 2 лимона;

- 200 мл теплої води;

Підготовка сиропу починається з пресування часнику і стискання лимонного соку. Потім інгредієнти потрібно залити теплою водою і додати меду. Сироп, приготовлений таким чином, повинен настоятися протягом 24 годин. Його можна зберігати в холодильнику кілька тижнів.

Буряковий сироп

Ефективно очищає дихальні шляхи і полегшує відхаркування залишкової секреції. Для його приготування необхідно взяти 2-3 буряка, промити їх та порізати скибочками. Далі помістити у воду і відварити до м'якості, залишити настоюватися на півтори години. Далі потрібно профільтрувати сік і варити, знімаючи пінку, до готовності. Готовність визначається по краплі холодного сиропу, що не розтікається на блюдці (або на нігті).

Його слід приймати не рідше двох разів на день, одну чайну ложку або приблизно 5 мілілітрів. При дуже сильному кашлі рекомендується пити сироп навіть кожну годину після однієї чайної ложки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які спеції підвищують імунітет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!