Головна Новини Дозвілля відносини П'ять основних правил подружнього життя без конфліктів
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять основних правил подружнього життя без конфліктів

Періодичні сварки в сім'ї цілком природні

17 вересня 2019, 15:30 comments2775
Поділіться публікацією:
П'ять основних правил подружнього життя без конфліктів

Щоб уберегти сім'ю від скандалів і непорозумінь, варто докласти максимум зусиль, як чоловікові, так і жінці. Для початку потрібно засвоїти декілька простих правил, які допомагають запобігти конфліктній ситуації в родині.

Правило №1: знайдіть справжню причину конфлікту

Більшість пар відчувають труднощі з визначенням характеру проблеми. У кожного спору є своя первинна причина – це мета чи результат, до яких прагне партнер. Дуже важливо знайти час один на одного і поговорити. Без взаємної поваги і усвідомлення того, що насправді є причиною нерозуміння, конфлікти повертаються як порочне коло.

Правило №2: з'ясовуйте конфлікт відразу, не відкладаючи

Чим більше людина накопичує в собі "несказане", тим сильніше вона стає дратівливою і не може контролювати свої емоції. Рано чи пізно, все, що накипіло за кілька місяців або навіть років виривається назовні, і ситуація стає більше гострою і небезпечною для сімейних відносин. Тому, якщо подружжя щось не влаштовує, необхідно говорити відразу і за фактом.

Правило №3: не переходьте під час конфлікту на особистості

Бувають ситуації, коли конфлікт виходить за рамки допустимого, партнери не стримують себе і своїх слів. Часто у сварках застосовується лайка, образи, приниження один одного, і найжахливіше, що діти можуть стати свідками таких конфліктів. Якою б великою не була злість і образа, слід пам'ятати, що перед вами рідна людина, яку ви любите. Після сварки подружжя може розійтися по різних кімнатах, зрозуміти, що погарячкували і помиритися. Але в пам'яті назавжди залишаються сказані мимохідь, образливі слова.

Правило №4: навчіться правильно розмовляти

Часто конфлікти виникаютьчерез дрібниці, тому подружжю слід навчитися правильно і грамотно висловлювати свої думки. Якщо жінка хоче попросити про що-небудь чоловіка (допомогти по дому), слід увічливо попросити, а не починати прохання з докорів "Чому ти сидиш і нічого не робиш?". Теж саме стосується і чоловіків, не варто думати, що жінка весь час вам щось повинна, адже це не так.

Правило №5: не зловживайте критикою

В подружжі дуже часто люблять один одного критикувати, в незалежності від того є привід для цього чи ні. Критика як бумеранг, чим сильніше ви запускаєте, тим сильніше він повертається і б'є. Проте, критика повинна включати позитивні елементи, вона не повинна зачіпати самооцінку, гідності партнера, а навпаки, підштовхувати його до самокритики. Не варто нападати один на одного і змагатися, хто кого "вдарить" якнайдужче.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які помилки найчастіше допускаються у відносинах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!