Головна Новини Дозвілля саморозвиток Проводимо силові тренування правильно
commentss НОВИНИ Всі новини

Проводимо силові тренування правильно

Щоб м'язи накачувалися ефективно, важливо неухильно дотримуватися ряду правил

12 серпня 2019, 17:03 comments3372
Поділіться публікацією:
Проводимо силові тренування правильно

Результативність силового спорту залежить від багатьох факторів, однак без оптимізації тренувального процесу прогрес довго ще буде відставати. Кращий спосіб добитися цього – максимально підвищити інтенсивність і скоротити до мінімуму час тренування. Для досягнення подібного ефекту існує три надійних способи:

  1. правильно виконувати розминку;
  2. грамотно розподіляти навантаження;
  3. додавати тренувальні ваги оптимальним чином.

Багато атлетів намагаються скоротити легке частину своєї тренування настільки, що від неї залишається лише формальна частина. Насправді без повноцінної розминки неможливий нормальний прогрес в силовому тренінгу. Адже без гарного розігріву м'язів і всіх частин опорно-рухового апарату, а також адаптації до навантаження кардіо-респіраторної системи навряд чи можна повноцінно використовувати ресурси організму, необхідні для запуску зростання результатів.

wOgQkd_HKWovnyJcCl3lJITHM.jpg

Правильний розподіл навантаження на тренуванні дозволяє раціонально опрацьовувати мускулатуру тіла і задавати тим самим стимул до її росту і розвитку. Зазвичай прийнято на початку заняття виконувати більш легкі підходи, а потім, слідуючи принципу так званої піраміди, переходити до більш важких ваг з меншою кількістю повторень у сеті. Насправді це лише вбиває необхідні для прогресу сили організму. Грамотніше почати опрацювання з найбільш важких підходів. Приміром, спочатку виконати сети по 8 повторів, а коли сил стане менше – по 10-12 повторів. Цим же принципом треба діяти при виборі вправ.

Не секрет, що зростання м'язів визначається в першу чергу значенням тренувальних ваг. Тому кожному, хто хоче стати більшим, необхідно поступово підвищувати вага снарядів. Доведено, що найбільш ефективним збільшення робочих ваг вважається тоді, коли єдинократно додається 5% до маси снарядів у вправи для верху тіла, і 10 % — у вправах для низу тіла. Менша надбавка не буде сприйматися організмом як достатній стимул до зростання, а велика, навпаки, буде діяти як надмірний стрес.

Так само видання "Коментарі" розповість вам про іграх на виживання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!