Головна Новини Дозвілля стиль і краса Відродження з попелу: В Маріїнському палаці тепер мармурові підлоги і колони з Італії
commentss НОВИНИ Всі новини

Відродження з попелу: В Маріїнському палаці тепер мармурові підлоги і колони з Італії

У Києві завершився перший етап реставрації Маріїнського палацу, який є церемоніальною резиденцією Президента України

5 жовтня 2016, 07:56
Поділіться публікацією:
Відродження з попелу: В Маріїнському палаці тепер мармурові підлоги і колони з Італії

За словами керівника управління капітального будівництва Державного управління справами Василя Можары, в правому крилі палацу інтер'єри були зроблені заново, адже реставрувати було практично нічого, пишуть "Факти і коментарі".

"Справа в тому, що при царях в цій частині будівлі були кімнати для прислуги і господарських потреб, тому особливих вишукувань не було спочатку. Втім, ми намагалися зробити тут все у відповідності зі стилістикою збережених автентичних інтер'єрів цього палацу. Тому, наприклад, мармурові підлоги. Праворуч від входу ми розмістили гардероб і туалети", — повідомив Можар.

Таким палац був у 2014 році

Деякі предмети інтер'єру покриті сусальним золотом, проте в основному використані або фарба під золото, або спеціальне покриття на основі мідних сумішей.

Головне приміщення відреставрованої частини палацу — Зал нагород.

"Робота над його створенням зайняла два роки. Приміщення, в якому він знаходиться, не є частиною палацу — воно було прибудовано в 30-х роках минулого століття для розміщення кінотеатру. Стелі в кінотеатрі були низковаты, тому ми їх підняли на два метри за рахунок горища. Завдяки цьому простір залу стало пропорційним", — повідомив журналістам співрозмовник, демонструючи мармурові підлоги з різнокольоровими візерунками, багату ліпнину, люстри.

За його словами, підлога зроблений українськими майстрами. В основному використано мармур з родовищ України. Однак колони ніжно-рожевого відтінку виконані з італійського мармуру – в Україні мармур з таким відтінком не добувають.

"Колони виготовлені на фабриці в Італії цільними і доставлені в Київ у спеціальних контейнерах", — повідомив Можар.

До теперішнього моменту робітники також практично закінчили мощення двору гранітними плитами, відреставрували фасад з лицьової сторони будівлі.

"Перед побілкою фасадів ми взяли зі стін проби штукатурки і відправили її в лабораторію, щоб визначити, в який колір палац був пофарбований спочатку. Замовили на фабриці фарбувальне покриття саме такого відтінку. (...) З того, що плануємо зробити в 2017-му, ключовим є реставрація Червоного, Білого і Зеленого залів, які знаходяться в центральній частині палацу. У кожному з них для досвідченої бригади реставраторів роботи вистачить на цілий рік", — повідомив Можар.

ФОТО: Олександр Бригинець; Сергій Тушинський "ФАКТИ"



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!